Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

SecureCash failliet, wat betekent dit voor jou?

Vanochtend heeft geldtransporteur SecureCash faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Ben jij één van de ca. 300 werknemers van SecureCash? Dan kan dit gevolgen hebben voor jouw baan.

In het nieuws lees je (hier en hier) dat er vandaag waarschijnlijk een curator wordt aangesteld die gaat kijken of er een doorstart mogelijk is. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Wat doet een curator?

Na een faillissement is de curator de baas over het bedrijf. Het is zijn taak om de onderneming zo duur mogelijk te verkopen.

De curator ontslaat alle werknemers. Je krijgt hierover thuis een brief. De curator moet hierbij rekening houden met een opzegtermijn (maximaal 6 weken). Voor oudere werknemers kan een langere opzegtermijn gelden.

Hoe werkt een doorstart?

Bij een doorstart gaat een bedrijf in afgeslankte vorm verder. De curator wil heel snel weten of het misschien mogelijk is dat het bedrijf blijft bestaan, met een nieuwe eigenaar. Zo’n doorstart biedt perspectief voor werknemers. Maar meestal niet voor iedereen, omdat het gaat om een afgeslankt bedrijf met minder kosten.

Meer informatie over faillissement vindt je hier!

En nu?

Nu wachten we af. Heb je ondertussen vragen over deze situatie? Stel ze hieronder!

We houden je op de hoogte.