Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Hoera, in de cao Beroepsgoederenvervoer gaat eindelijk je loon weer omhoog

In de cao beroepsgoederenvervoer hebben we afgesproken dat op 1 juli je loon met 3,5% omhoog gaat. Ook de toeslagen en je verblijfkosten gaan omhoog. Controleer je loonstrook of dat ook echt gebeurd is! Juist als je per 4 weken je loon betaald krijgt is een controle niet overbodig!

Controleer of je loon omhoog gaat!

Krijg jij elke 4 weken je loon betaald? Pas dan extra goed op. Veel bedrijven vinden het lastig om op 1 juli een hoger loon te gaan betalen. Juist als je per 4 weken je loon betaald krijgt gaat daar vaak wat mis. De loonperiode moet gesplitst worden in een periode vóór 1 juli en een periode na 1 juli. Omdat je loon omhoog gaat is ook de vergoeding voor je overuren en nachttoeslag hoger. Dus ook je overuren en de nachttoeslag moeten gesplitst worden.

In het verleden hebben wij gemerkt dat veel bedrijven de loonsverhoging pas invoeren bij het begin van een nieuwe 4-weken periode. In 2021 is dat bij week 28 (12 juli). Dan ben je dus een flink stuk van je loonsverhoging alweer kwijt.

De nieuwe loontabellen die gelden vanaf 1 juli 2021 staan in de bijlage bij deze nieuwsbrief.

Ook je toeslagen en verblijfkostenvergoeding gaan omhoog

De bruto toeslagen gaan ook per 1 juli 2021 met 3,5% omhoog. De verblijfkostenvergoeding gaat met 2,7% omhoog. Dit is het percentage waarmee de kosten voor hotels, café’s en restaurants in 2020 zijn gestegen. Dit past binnen de afspraken die hierover met de belastingdienst zijn gemaakt. De nieuwe bedragen per 1 juli staan in de bijlage bij deze nieuwsbrief.

Handige tabellen voor de eendaagse en meerdaagse ritten

Op de website van CNV Vakmensen staan handige tabellen waarmee je snel kan zien op hoeveel geld je recht hebt bij een eendaagse rit of meerdaagse rit. Je kan ook de koffiegeld app downloaden om je onkostenvergoeding te berekenen.

Ook staan daar de loontabellen en de bedragen voor de bruto en netto vergoedingen. Ga naar https://www.cnvvakmensen.nl/caos/beroepsgoederenvervoer/cao-beroepsgoederenvervoer

en kijk op deze pagina onder het kopje “Meer downloads TLN” te vinden onder de download van de koffiegeld app.

Vragen of extra hulp nodig?

Heb je nog vragen? Stel die dan vooral op JeAchterban. Heb je hulp nodig om je loonstrook te checken? Stuur je loonstrook van periode 6 (4-weken loon) of juli naar ons team naleving cao naleving-bgv@cnvvakmensen.nl zij kunnen snel controleren of je loon in orde is.

Eerder stoppen met werken

Door TLN en vakbonden zijn de teksten voor de nieuwe cao besproken. Zo snel mogelijk wordt de cao aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om algemeen verbindend te laten verklaren, zodat iedere werkgever en werknemer zich aan de cao moet houden.

Tegelijk is de eerste afspraak gemaakt om te praten over de regeling eerder stoppen met werken. CNV Vakmensen vindt het heel belangrijk dat dit onderwerp de grootste prioriteit krijgt en daarom zijn we blij dat we deze maand al beginnen met de gesprekken.

Tjitze van Rijssel houdt er mee op

Vanaf 2014 is Tjitze betrokken geweest bij de cao beroepsgoederenvervoer. Op 1 september gaat hij vervroegd met pensioen. Tjitze maakt de cirkel rond. Ruim 40 jaar geleden is hij begonnen als vrijwilliger bij de jongerenorganisatie van het CNV waar hij op 1 september 1981 in dienst is gekomen. Ook na 1 september blijft hij betrokken bij de vakbond. Hij onderhoud de contacten met de ETF, de Europese vakbond waarbij CNV Vakmensen is aangesloten. Linda Slagter neemt de taak als eerste onderhandelaar van hem over.

TLN_functielonen_062021.pdf
 • Tjitse,

  Al geruime tijd ben ik lid van Cnv dus ik heb je een tijdje meegemaakt

  Ik heb je ervaren als een rustige en gemoedelijk man

  De tijd dat je hebt onderhandeld voor de transportsector heb je met veel inzet gedaan

  Hiervoor en voor alle werkzaamheden wil ik je bedanken

  Ga genieten van je welverdiende pensioen

  Groet Ad