Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen
  • 18 mei 2021

  Vrijdag starten estafettestakingen cao beroepsgoederenvervoer

  Vrijdag starten in Nieuwegein en Geldermalsen medewerkers in het beroepsgoederenvervoer estafettestakingen voor een betere cao. Eerder werden al een landelijke staking en een staking bij distributiecentra in Zaandam gehouden.
  • 18 mei 2021

  Werkgevers transport nodigen vakbonden uit voor cao overleg

  Ook afgelopen vrijdag hebben vakbondsleden van FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen laten zien dat acties in het beroepsgoederenvervoer grote impact hebben: vertraagde leveringen, afwijkende planningen en hinder bij werkgevers, klanten en opdrachtgevers. Zonder transport & logistiek staat alles stil! Ondertussen heeft TLN ons uitgenodigd voor een nieuwe onderhandelingsronde om er alsnog uit te komen.
  • 19 apr 2021

  Op weg naar een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer

  Op 12 april hebben we een landelijke 24 uursstaking gehouden. Dit was een succesvolle dag. Er kwamen 500 stakers naar 4 locaties. Door Corona moesten de aantallen natuurlijk beperkt gehouden worden. De dag is goed verlopen. Goede sfeer, saamhorigheid en boodschap. We willen de deelnemers bedanken.
  • 12 feb 2021

  Cao Beroepsgoederenvervoer vastgelopen. Wat nu?

  Op 11 februari is het overleg voor een nieuwe cao vastgelopen. Werkgevers willen een crisis-cao voor 2021. Terwijl CNV Vakmensen juist hoort dat veel bedrijven weer draaien op het oude niveau. Een overzicht van de standpunten. Wat wil jij?
  • 6 nov 2020

  Emotionele eerste cao-onderhandelingsronde

  In het eerste overleg over de cao beroepsgoederenvervoer kwamen werkgevers met een emotionele toespraak om de vakbonden te laten weten hoe slecht het gaat met de sector. De grootste klap moet nog komen. Om zoveel mogelijk banen te behouden, willen werkgevers de huidige cao weer met een jaar verlengen, maar zonder veranderingen (ongewijzigd).