Ik heb een vraag:

97.75 overuren over 2018 wat nu, 2017 to 2014 had ik nog gemiddeld 270 of meer overuren per jaar?

Nu heb ik mijn loonstrookjes er eens bij gepakt, en heb dus de overuren van de laatste 5 jaar per jaar uitgerekend, eerste 4 jaar minimaal 270 overuren. Alleen het afgelopen jaar je geloofd het niet 97.75 overuur. En dit komt door minder werk door klanten verlies van het bedrijf waar ik indirect voor werk. heb dus 4 jaar mijn stinkende best gedaan, en van wege minder werk word ook die 750 door mijn neus geboord omdat ik 2 uur en 15 min te kort kom. Echt niet te geloven. Wat moet ik nu doen, een gesprek aan gaan met mijn baas? wat is jullie advies

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Goede morgen Bassie,

  Het maken van overuren is geen recht. Op het moment dat de uren er niet zijn en niet worden gemaakt, dan zal er ook geen uitbetaling plaatsvinden. De uren in de arbeidsovereenkomst (contracturen) moeten wel altijd worden uitbetaald.

  Over het verleden van het vakantieloon is het volgende afgesproken;
  Iedere werknemer in de loonschaal A’ t/m H die het gehele kalenderjaar 2018 in dienst is geweest van zijn werkgever en meer dan 100 uren heeft gewerkt waaraan een toeslag is verbonden krijgt een eenmalige uitkering van € 750 bruto. Deze uitkering wordt in 3 termijnen van € 250 betaald en wel op 31 maart, 30 juni en 30 september 2019.

  Heel vervelend om te lezen dat je 2 uur en 15 minuten tekort komt. Toch wil ik je adviseren om de loonstroken over het jaar 2018 naar de vakbond, waar je bent aangesloten, toe te sturen. Wij kunnen dan een extra blik werpen op de loonstroken.

  groeten


  CNV INFO
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hoi Bassie,

  Wil je ons mailen op vakantieloon-bgv@cnvvakmensen.nl dan krijg je van mij een mail retour waarin je mogelijkheden staan.

  Met vriendelijke groeten,
  Linda Kleijwegt
  consulent naleving cao beroepsgoederenvervoer
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Dag Bassie,
  Voor alle duidelijkheid, het gaat niet alleen over je overuren. Ook de zaterdag- en zondaguren tellen mee, maar ook de uren die je van 21.00-04.00 werkt en waarvoor je een toeslag van 19% op je uurloon krijgt horen meegenomen te worden in het totaal van die 100 uur over 2018. Maak dus gebruik van het aanbod van Linda om je loonstroken naar vakantieloon-bgv@cnvvakmensen.nl te sturen. Grote kans dat je toch nog voor de eenmalige uitkering in aanmerking komt!
Terug