Stel je vraag over werk en inkomen

Corona snipperdag

Zijn jullie dat ook zo beu....ik moet me weer laten testen op Corona....kost me wéér een vrijde dag (wachtdag), mijn 4e al !!!!! Ik laat me dus niet meer testen, ga gewoon werken en als ik andere daarmee aansteek....het zei zo, jammer dan. Laten jullie je nog testen ten koste van een snipperdag, of werkt jullie baas wel een beetje mee en is blij dat je jezelf laat tesen door die van die dag géén snipperdag te maken?

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Hens,

  een wachtdag kan worden toegepast bij arbeidsongeschiktheid, de situatie waarin je als gevolg van ziekte niet kunt werken. Wanneer je in verband met Corona niet mag werken, is dat wat anders. Immers, (gelukkig) worden veel mensen niet zo ziek dat ze niet kunnen werken, maar ter voorkoming van de verdere verspreiding van het virus mag men niet werken (quarantaine). Dit moet 'gewoon' doorbetaald worden op grond van 7:628 BW. Testen doe je niet voor de lol, maar ter voorkoming van verspreiding van het virus.

  Zoals altijd sluit ik af met de opmerking dat je in een reactie of bericht aan naleving-bgv@cnvvakmensen.nl kunt laten weten om welke werkgever het gaat, dan nemen we contact op om uit te leggen wat de regels zijn waar je werkgever zich aan moet houden. Zeker nu, nu de werkgevers én geen betere arbeidsvoorwaarden willen afspreken en dan ook nog de bestaande afspraken met een korreltje zout nemen...
Terug