Stel je vraag over werk en inkomen

Hoogte vakantie en atv aanspraken bij directe uitbetaling van meeruren.

Ik werk met een vast contract voor 16 uur met de TLN Cao. Ik werk alleen op zaterdag en zondag. Over mijn meeruren die ik elke week heb worden mijn vakantie aanspraken en atv direct uitbetaald ipv dat ik ze op kan nemen . Het bedrag dat ik betaald krijg voor een meer uur is 9,7% van 15,36.

Ik heb recht op 24 vakantie dagen en 3,5 Atv dagen als ik een contract had voor 40 uur.

Ik meen dat dit bedrag te laag is. want nu krijg ik er ook geen 8% vakantie geld en pensioen over ipv als ik het gewoon op zou nemen. En vakantie dagen horen voortaan toch ook voortaan meer waard te zijn door mijn structuur van werken op elke zaterdag en zondag toeslag.

Loon administratie wil dat ik hun mail met een rekenvoorbeeld hoeveel mijn meeruren dan waard moeten zijn. ik heb zaterdag gemiddeld 14 netto uren en zondag 12 netto uren gewerktm

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Dan,

  Ik begrijp dat je graag een berekening ontvangt van het aantal uren verlof en ATV waar je recht op zou hebben wanneer je volledig werkzaam bent.
  Het is voor het CNV mogelijk een dergelijke berekening te maken maar om dit goed te kunnen beantwoorden is het noodzakelijk om een aantal documenten in te zien.
  Dit is mogelijk door telefonisch contact op te nemen met het CNV wanneer je lid bent.

  Met vriendelijke groet,
  CNV INFO
Terug