Ik heb een vraag:

Ik ben 33 jaar chauffeur geweest en helaas door ziekte 2 jaar in de ziektewet en mag niet meer terugkeren op de vrachtauto. Maandag is de laatste dag dat ik in dienst ben bij mijn huidige werkgever. Vanaf dinsdag ben ik werkeloos en krijg een WIA uitkering

Ik ben 33 jaar chauffeur geweest en helaas door ziekte 2 jaar in de ziektewet en mag niet meer terugkeren op de vrachtauto. Maandag is de laatste dag dat ik in dienst ben bij mijn huidige werkgever. Vanaf dinsdag ben ik werkeloos en krijg een WIA uitkering. Krijg ik bij ontslag mijn vakantiedagen van de laatste 2 jaar uitbetaald ? en zo ja moet ik mijn werkgever hierom vragen?

Reacties (3)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord

  GoedenavondIk ben 33 jaar werkzaam geweest in de transportsector maar door ziekte mag ik dit beroep niet meer uitoefenen. Maandag is mijn laatste werkdag bij mijn huidigde werkgever. Worden mijn vakantie-uren van de laatste 2 jaar automatisch uitbetaald of moet hierom vragen bij mijn werkgever? Ik hoor het graag van u

 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Nico,

  Wanneer het dienstverband wordt beeindigd, moet de werkgever het resterende verlofsaldo uitbetalen via de eindafrekening, net als de transitievergoeding.

  Wanneer het dienstverband niet wordt beeindigd (om verplichting betalen transitievergoeding te ontlopen), is er geen wettelijke verplichting de verlofrechten uit te betalen. In dat geval kun je er wel om verzoeken en proberen een goede regeling te treffen. Mocht die situatie zich voordoen, dan raad ik je aan contact op te nemen voor juridisch advies/ bijstand.
Terug