Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen
Ideeën cao Beroepsgoederenvervoer

Op deze pagina deel je ideeën voor de nieuwe cao. Stem ook op ideeën van anderen en laat je reactie achter.

Afschaffen van pkb

En de vakantie dagen gewoon terug.

 • Niet mee eens nu kun je tot 18 dagen kopen in je pkb en als je werkgever het goed opgezet heeft dan werkt het perfect.  Zo jammer dat vele werkgevers het nalaten en op de oude voet verdergaan dus de cao afspraken aan hun laars lappen. Ik begrijp dat echt niet ze zetten hun handtekening onder een cao akkoord en voeren het gewoon niet uit. Heeft te maken met het kostenplaatje en dat ze zelf niet begrijpen wat ze afgesproken hebben. Wat het meest waarschijnlijke is want dat is in het verleden wel meer gebleken ( nachttoeslag)

  Gewoon mee doorgaan ik koop 18 dagen en werk het laatste kwartaal of in de mooie zomer veel minder dan anders.

 • Het is een wellicht een ingewikkelde tekst (geworden) in de cao, maar de uitvoering is heel simpel: wil je geen budget? Geef dan aan het begin van het jaar aan dat je alle dagen meteen terugkoopt. Je hebt dan 'gewoon' je dagen zoals altijd en het PKB blijft 0.

 • Mee eens met Jack62. Ik koop ook extra dagen en vind het geweldig.

 • Voor de chauffeurs is dit misschien ideaal voor de loods medewerker is dit een door de strot gedrukte maatregel die  in onze ogen niet echt nodig was  , vele snappen dan ook niet het nut van deze PKB regeling , had in plaats daarvan  het gewoon bij het oude gelaten plus de mogelijkheid daarbovenop dagen bij te kopen.

  Bij ons is het verder goed geregeld  en duidelijk aan het personeel uitgelegd maar nogmaals vele collega's zien er het nut niet van in , niemand zit te wachten op dat extra potje aan het eind van het jaar , dan wel bijscholing.

 • toevoeging : dit lijkt me ook een goede oplossing voor bv Jack die er wel behoefte aan heeft dagen bij te kopen.

  want als dagen bijkopen de enige reden is dan lijkt mij het PKB aan iedereen opleggen gewoon onnodig .