Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Halleluja Payroll! Daar word je als werknemer toch blij van?

Payroll is booming! Grote payrollbedrijven behoren tot de snelste groeiers in de markt. Payroll lijkt erg op uitzendwerk, maar er is een verschil. Een uitzendbureau zoekt werkt voor je en neemt je dan in dienst. Een payrollbedrijf zoekt geen werk voor je. Een payrollbedrijf neemt je alleen in dienst.

Payrollbedrijven vinden zelf dat ze het erg goed doen

Payroll bedrijven maken veel reclame en zijn druk bezig de politiek te bewerken. Zo hebben de payroll bobo’s laatst zelfs een petitie aangeboden bij de Tweede Kamer om te laten zien hoe goed en belangrijk ze zijn. De Deputiy Drector van de vakbond voor payroll werkgevers benoemt in het artikel ‘Payroll garandeert goed werkgeverschap’ allerlei voordelen van payroll. Klik hier voor het artikel. De directeur van WePayPeople vindt dat hij met zijn payrollbedrijf een grote maatschappelijke bijdrage levert, zoals je in dit filmpje ziet.

Helemaal geweldig dat payrollen! Ideaal?

Wat vind jij van payroll?

Het vreemde is dat ik nog nooit een payrollkracht ben tegengekomen die niet liever gewoon in dienst was bij het bedrijf waarvoor hij werkte. Maar ik kan me vergissen… Daarom aan jullie als flexwerkers de vraag WAT VINDEN JULLIE van payroll?

Wat zijn jullie ervaringen met payrollbedrijven? Is payroll noodzakelijk? Of treed je liever gewoon in dienst bij degene voor wie je werkt? Niks geen tussenschakels die geld kosten. Wat vinden jullie ervan dat payrollbedrijven tot de snelst groeiende bedrijven behoren?

 • Ik zal het heel kort samenvatten hoe ik payroll zie:

  Alle werkgeversverplichtingen afwentelen op de werknemer en die met de *** laten zitten.

  In mijn beleving zou het gewoon verboden moeten worden het is alleen maar positief voor de werkgever.

  Laatst bemerkte constructie

  Uitzendbureau neemt personeel aan en zet deze vervolgens op de loonlijst van hun eigen payrollorganisatie.

  Uitzendbureau stuurt werknemer naar opdrachtgever en bij gebrek aan werk gewoon lekker onbetaald thuis en mag je een uitkering aanvragen.

  constructie dat bedrijf personeel aanneemt en vervolgens onder brengt in payrollconstructie is nog erger.

  bedrijf heeft onvoldoende werk maar je mag niet elders aan de gang om alsnog wat extra uren te scoren.

  Voor de werknemer is het een doolhof met mooie woordjes totdat er een kink in de kabel komt en de werknemer zoals gewoonlijk weer de dupe is.