Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Reorganisatie bij Randstad

Eind mei is CNV Vakmensen door de directie van Randstad Nederland op de hoogte gebracht van een reorganisatie. Verwachting is dat er dit jaar 36 werknemers hun werk zullen kwijtraken. Een trieste zaak. Advies aan de leden die worden geraakt is om hun concept VSO te laten controleren door onze juristen

De directie van Randstad Nederland heeft ons laten weten een reorganisatie te gaan doorvoeren omdat marges flink onder druk staan, er weinig succesvolle nieuwe productontwikkeling heeft plaatsgevonden en interne klantprocessen onvoldoende duidelijk zijn. Hierdoor is een fikse werkdruk en een hoog ziekteverzuim ontstaan. De Ondernemingsraad van Randstad Nederland is door de directie om advies gevraagd en heeft positief gereageerd op de voorgestelde wijziging.

Naar verwachting betekent dit dat het 36 medewerkers hun baan gaat kosten voor het eind van het jaar. Wel wordt verwacht dat een aantal collega’s intern op een andere functie kunnen worden geplaatst. Het is echter bijzonder te noemen dat Randstad hoge werkdruk en ziekteverzuim wil oplossen met het reduceren van het personeelsbestand.

Er is een Sociaal Plan dat dient als opvang voor de nadelige gevolgen van deze reorganisatie. Dit plan is o.a. afgesproken met jouw vakbond CNV Vakmensen. In dit plan staan afspraken over regels bij bepaling boventalligheid, vertrekvergoeding, begeleiding naar ander werk en beroepsmogelijkheden.

Het verlies van een baan is een harde klap en gaat vanzelfsprekend met emoties gepaard. CNV Vakmensen kan helpen bij de zakelijke afwikkeling van het dienstverband. Mocht je getroffen worden door deze reorganisatie dan is het van groot belang om contact te leggen met de juristen van CNV Vakmensen via 030-75 11 007. Zij kunnen beoordelen of het Sociaal Plan correct wordt toegepast en de eventuele concept vaststellingsovereenkomst (VSO) juist is opgesteld.

Heb jij een andere vraag of wil jij je mening met ons delen? Laat dan een bericht achter hier op Je Achterban.