Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Uitzendkracht rond de feestdagen? Een feestje?

“12% van de uitzendkrachten krijgt een kerstpakket”. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek van Intelligence Group. Dat is niet zo veel, beetje treurig eigenlijk. Dit is niet echt een blijk van waardering naar de uitzendkrachten. Maar van de werkgevers/inleners horen wij juist dat ze uitzendkrachten ontzettend waarderen. Ze zijn flexibel, werken harder en zijn minder vaak ziek. Laatst sprak ik nog een grote inlener die juist blij was met flexkrachten omdat ze zoveel nieuwe ideeën brachten. Je zou dus denken dat flexkrachten zich dus ook zo gewaardeerd worden. Is dat zo?

Word jij gewaardeerd?

Wij maken ons sterk voor de flexkrachten, gelijk werk gelijk loon maar ook op andere gebieden willen wij dat uitzendkrachten minimaal gelijk behandeld worden als vaste krachten. Liefst zouden we zien dat die flexibiliteit extra beloond wordt, in plaats van minder zoals nu. De feestdagen is een mooie periode om dit eens te meten, hoe worden flexkrachten nu rond de feestdagen behandeld, ben je gelijk als de rest of is het toch anders? En wat is er dan anders? Krijg je dezelfde toeslagen als de vaste mensen? Krijg jij ook vrij als je wilt, of ben je de laatste die zijn keuze mag bekendmaken? Hoe ervaren flexkrachten de feestdagen nu, is het een feestje om flexkracht te zijn rond de feestdagen?

Laat hieronder je reactie achter! Twijfel je of je beloning rond de feestdagen wel klopt? Mail mij dan op r.mol@cnvvakmensen.nl.

 • het loon is eindelijk gelijk aan bij de werkgever na 6 jaar ellende. beloningen zijn nog te zoeken, kerstparket: een petje, een bedrijfskopje en chocolade pakje, een matige beloning .vindt ik zelf. toeslagen niks er bij, gereedschappen en kleding vergoeding ook niet en eigen telefoon gebruiken kosten bellen worden ook niet vergoed. dus er mag op korte termijn toch wel eens wat aangedaan worden, dit gaat al jaren zo.

 • Van mijn uitzendburo ontving ik geen kerstpakketten, sinds een half jaar ben ik uitgeschreven wegens de flexwet. Maar mijn laatste werkgever maakte geen onderscheid en gaf alle collega's bij de kerstborrel een cadeau.

  Er was geen verschil tussen eigen contracten en uitzendkrachten verder, voor zover ik weet.

  Goed dat hier aandacht voor is!

 • mijn loon is goed volgens cao.van mijn uitzend bureau een leuk kerstpakketje gehad.

  en met de sinter klaas een chocolade leter.

 • Belangrijkste is dat je als uitzendkracht die op steds verschillende dagen wordt opgeroepen en dan op een feestdag moet werken je geen extra toeslag krijgt.

  Omdat je 13 weken van te voren ook elke keer op die dag moet hebben gewerkt!

  Jij als uitzendkracht wordt ingezet om onregelmatige dagen op te vullen dus de kans op eenzelfde patroon is laag. En dan sta je op een feestdag tegen gewoon 100% uurloon te werken!

  Belagelijk! Op een Feestdag, werken gewoon altijd voor 200% en op zaterdag 350% en zondag 300%. Wat je daarvoor hebt gewerkt moet niet naar gekeken worden want jij als uitzendkracht bent al zo flexibel. Oneerlijk tegenover vast personeel die altijd op dezelfde dagen werken.

  En ik heb liever geld dan een kerstpakket.