Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Wat doet CNV Vakmensen voor jou als flexwerker?

Ken je dat? Als flexwerker val je er net tussenin: je bent niet in dienst, maar je bent nooit zeker of ze jou wel blijvend willen inzetten. Echter zou het bedrijf zonder jouw inzet ook niet kunnen bestaan. Ze zijn blij met jouw flexibiliteit. Maar ook jouw uitzend- of detacheringsbureau bestaat niet écht uit collega’s. Jouw flexibele houding bij het vullen van de roosters op het callcenter of de backoffice vormt jouw bestaansrecht. Op jouw vraag of je een volgend contract krijgt, of dat je misschien wel recht hebt op een vast contract en of dat bij jouw uitzendbureau is of het bedrijf, krijg je maar steeds niet een echt antwoord. Maar wat zijn nou jouw rechten en wat moet je vooral niet doen in jouw situatie? Kortom je zit er tussenin!

Als CNV Vakmensen willen we dat samen met jou veranderen. Door activiteiten te ontwikkelen met en voor flexwerkers. Omdat er nog zoveel te bereiken valt als je aan rechten van flexwerkers in Nederland denkt. Als we aan jouw rechten denken. Samen met Roderik Mol die als bestuurder actief is voor jullie, ben ik op zoek naar vrijwilligers om dit samen vorm te geven.

We willen ons in Leeuwarden concentreren op de “uitzendstraat”, die loopt van de Tesselschadestraat naar Langemarktstraat en Willemskade. Daar zijn veel grote bedrijven gevestigd waar vooral kantoorfuncties uitgeoefend worden.

Dat daar ook veel flexkrachten tussen zitten, ja dat is wel bekend. En dat die soms flink in de sh*t zitten ook. Omdat je als flexwerker nooit een vast contract lijkt te kunnen krijgen. Of omdat je hetzelfde werk doet als je buurman, maar wel een lager uurloon krijgt. Omdat je een contract hebt bij uitzendbureau X, maar je op het werk te horen krijgt dat je via Randstad bent ingehuurd… of…

Dus misschien is een trekker helemaal niet zo’n slecht idee. Om de situatie uit de sh*t te trekken. En dan niet zo’n groot groen ding met gele wielen. Laten we het op korte termijn maar eens in daden omzetten! Vanaf 17 maart 2018, staat op iedere derde maandagmiddag van de maand, vanaf 16.00 tot 20.00 uur bij café Wouters de deur voor je open. Daar zitten Roderik en ik voor je klaar om jouw vragen rondom werk en inkomen te beantwoorden. In de nabije toekomst ondersteund door vrijwilligers. Waarbij we ons primair richten op flexwerkers, je kunt nu éénmaal niet overal verstand van hebben, maar andere vragen worden doorgezet naar onze specialisten.

En als je dan ook nog besluit dat jij ook iets wilt betekenen voor de rechten van jouw collega-flexwerkers, ben je ook welkom zonder een vraag te stellen. Dan gaan we kijken hoe we jouw talenten het beste kunnen inzetten. Want we willen met een groepje collega-flexwerkers voorlichting organiseren. Over contracten. Over jouw rechten op een transitievergoeding. Over hoe het zit met de uitzend-CAO en de CAO van het inlenende bedrijf. Of over andere onderwerpen die voor jullie van belang zijn. Dus wordt samen met ons trekker voor de rechten van al die flexwerkers in Leeuwarden.

Ben je van plan om langs te komen? Dan is het fijn als je van te voren even een sms/app naar               +31 620471890 of mail stuurt naar: r.mol@cnvvakmensen.nl.

Gerda Nijp vrijwilligersconsulent
Roderik Mol bestuurder

Deze Spreekuren zijn in Leeuwarden, wil je ergens anders een spreekuur, bel of mail dan.