Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Welke cursus kan en wil jij als uitzendkracht volgen?

Een belangrijk voorwaarde die aan uitzendkrachten wordt gesteld om goed inzetbaar te zijn is flexibiliteit en kwaliteit. Je moet te pas en te onpas beschikbaar kunnen zijn voor opdrachtgevers voor de meest uiteenlopende klussen. Om daartoe in staat te zijn is het ook voor de uitzendkracht belangrijk om aan de inzetbaarheid te blijven werken. Het uitzendbureau biedt zijn werknemers hiertoe verschillende mogelijkheden, dit in het kader van goed werkgeverschap. Helaas zijn vele uitzendbureaus slechts geïnteresseerd in de korte termijn en willen ze niet investeren in hun eigen personeel. Dit kan voortkomen uit onwil maar soms ook aan gebrek aan kennis van de mogelijkheden.

Deze blog is bedoeld om jou als uitzendkracht te attenderen op de mogelijkheden die de branche biedt als je een cursus of opleiding wilt volgen. Belangrijkste aanjager hiervan is de Stichting Opleiding en Ontwikkeling in de Flexbranche (STOOF). Hier vind je de link naar de website van deze organisatie. http://www.stoof-online.nl/uitzendkrachten/

Er zijn vele mogelijkheden. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een scholingstegoedbon (voucher). Of kunnen de vaardigheden die nieuw zijn geleerd worden omgezet naar een diploma (EVC).

Kijk op de site van STOOF en doe er je voordeel mee!