Stel je vraag over werk en inkomen

cao

Goedemorgen ik heb een vraag. Ik werk als ICT er bij een uitzendbureau (ik ben dus geen uitzendkracht) en ik vroeg mij af of er een CAO op mij van toepassing is?

Oost-West (https://otwt.nl/) is het uitzendbureau waar ik werk

Reacties (4)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Nickybhai,

  Naar aanleiding van je bericht reageer ik als volgt. Je geeft aan dat je voor een uitzendbureau werkt maar dat je niet uitgeleend wordt. Je bent echt in dienst bij het uitzendbureau. In de uitzendbranche zijn er twee cao's de NBBU cao en de ABU cao. De link die je stuurt kan ik helaas niet openen. Wat je kan doen is in je contract kijken wat voor cao daar benoemd staat dan weet je welke cao ze volgen. Daarnaast kan je ook vragen aan jouw werkgever welke cao ze volgen.

  Groet,

  CNV info
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Bedankt voor je reactie CNV info. Mijn werkgever weet ook niet of er een CAO van toepassing moet zijn, in het contract staat er niets over vermeld. Nadat ik hem de vraag had gesteld of er ook een CAO van toepassing is, gaf hij aan dit niet te weten. Ik mocht het wel zelf van hem uitzoeken en zodra ik dit heb gedaan zou hij dat CAO gaan toepassen voor mij.

   Begrijp ik het goed dat je dus zegt dat of de ABU CAO van toepassing is op mij of de NBBU?
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Nickybhai:

   Beste Nickybhai,

   Wanneer u een vaste medewerker bent bij een uitzendbureau is er geen cao voor u van toepassing. Tot 2012 bestond er een cao vaste medewerkers ABU en tot eind 2020 bestond er een cao vaste medewerkers NBBU. Echter ik heb de ledenlijst van de NBBU geraadpleegd en uw werkgever is daar geen lid van. Daar deze cao inmiddels afgelopen is en toen hij nog wel liep niet algemeen verbindend was verklaard is uw werkgever niet gehouden aan deze laatste cao. Dit betekent dus dat er op dit moment geen cao voor u van toepassing is en u terug valt op de wet.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Heel erg bedankt voor uw antwoord! HIer ben ik heel erg mee geholpen!
Terug