Stel je vraag over werk en inkomen

Nieuws over vaste banen, eed en belofte, 80-90-100 regeling en meer

Op 28 november 2019 was het cao-symposium bij UWV. Op diezelfde dag heeft CNV Vakmensen met UWV en de andere bonden ook kort overleg gehad. Dat overleg is voortgezet op 11 december 2019. In deze blog lees je een kort verslag van het overleg met UWV over vaste banen, 5 mei, de eed en belofte, de 80-90-100 regeling en pensioen.

Vaste banen

In de cao is op verzoek van CNV Vakmensen afgesproken om het aandeel flex (uitzend, zzp, contract voor bepaalde tijd) naar beneden te brengen. Wat is er gebeurt? Het afgelopen jaar is het aandeel flex toegenomen! CNV Vakmensen heeft daar kritische vragen over gesteld.

Resultaat:

  • Uitkeren gaat van 35% flex naar 10%, dat zijn dus 1250 vaste banen erbij. We gaan monitoren dat dit zo snel mogelijk gebeurt, zo mogelijk in 2020
  • Klantencontactcentra gaan van 30% flex naar 20% flex, ongeveer 180 vaste banen erbij
  • Er blijkt een gentlemen’s agreement te zijn tussen uitkeren en werkbedrijf: je mag de eerste twee jaar niet tussen deze afdelingen solliciteren. Uitkomst van de interventie van CNV Vakmensen: je mag vrij solliciteren, direct.

5 mei betaalde feestdag?

De vraag was: is UWV bereid om van 5 mei een doorbetaalde feestdag te maken in de lustrumjaren? Het antwoord is nee. We vinden dit jammer, het is een belangrijke feestdag! Aan de andere kant hebben we enkele jaren geleden een extra vakantiedag gehad die UWV eens in de 5 jaar verplicht voor 5 mei mag inzetten...

Eed en belofte

CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat je integer in je werk staat. Daarom is het goed een eed of belofte af te leggen. Je belooft ook niets anders dan je nu al verplicht bent. Wil je echt niet? Daar staat geen sanctie op, zo heeft UWV besloten.

80-90-100

Er waren wat probleempjes in de uitvoering, die we hebben opgelost:

  • je krijgt een eventuele jubileumuitkering op je oorspronkelijke salaris
  • als je vroeger 40 uur per week werkte (met 2 uur opbouw vrije tijd), dan ga je in de 80-90-100 32 uur werken (met 1,6 uur opbouw vrije tijd)
  • de geschillencommissie gaat van start, die gaat alleen over de 80-90-100

Pensioen

De pensioen premie blijft gelijk, zo is besloten. Daardoor betaalt jouw werkgever UWV en ook jij al een paar jaar iets meer dan nodig is voor jouw persoonlijke opbouw. De premie is ook volgend jaar 20%, de benodigde premie 19,5%.

Waarom doen we dat dan? Omdat de dekkingsgraad van het fonds niet zo hoog is. We verlagen op deze manier de kans op toekomstige kortingen iets.

CNV Vakmensen heeft samen met de andere vakbonden de afgelopen maanden druk uitgeoefend op minister Koolmees. Daardoor is ook het pensioenfonds UWV in 2020 uit de gevarenzone. In 2020 gaan we met het pensioenfonds en met UWV overleggen hoe we met de nieuwe wetgeving vanaf 2021 omgaan. Dan gaat het over premie, kansen op indexatie en korten, maar ook over eerder stoppen.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat je hieronder horen: