Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Volg het webinar over de toekomst van pensioenen

Het pensioenoverleg tussen het kabinet en de vakbonden is mislukt. Nu zit het overleg in een impasse. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is zich aan het beraden op het vervolg. Wij willen de druk op de ketel houden! Volg daarom gratis op dinsdag 12 maart om 15.30 uur een webinar over de toekomst van pensioenen. Het webinar is een initiatief van CNV Vakmensen, De Unie, FNV en Novag en is voor alle UWV'ers te volgen.

Stel je vragen via de chat

Tijdens het webinar kun je vragen te stellen aan de presentatoren. Dat zijn Jack de Vlieger van FNV en Roel van Riezen van CNV VAkmensen. Pensioendeskundige Rob Barnhoorn zal de binnenkomende chatvragen aan hen voorleggen en zij zullen waar mogelijk deze vragen live beantwoorden.

Meld je aan voor het webinar

Registreer je vooraf via Onlineseminar.nl. Meld je daarna aan voor het webinar Toelichting op de pensioenen. Je ontvangt twee mails:

  • Een bevestigingsgmail van registratie;
  • Een bevestigingsmail van het aanmelden voor het webinar.

Heb je de bevestigingsmail niet onvangen? Kijk dan even in de spamfolder. Lukt het registreren of aanmelden niet? Stuur een mail naar webinar@uwv.nl.

Waar kun je het webinar volgen?

UWV'ers kunnen het webinar op twee manieren volgen:

  • individueel thuis of op de werkplek (doe wel oortjes in);
  • gezamenlijk op een groot beeldscherm (op een beperkt aantal vestigingen - welke dat zijn, maken we zo snel mogelijk bekend)

Let op: het is niet mogelijk om het webinar te volgen in de omgeving van UWV (Werkplek 2.0). Volg het webinar vanaf een computer of laptop.


18 maart landelijke pensioenacties

In navolging van het webinar is er op maandag 18 maart een grote landelijke actie. Hiermee willen we het volgende bereiken:

  • Bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar
  • Indexatie van het pensioen
  • Een pensioen voor iedereen, dus ook voor flexwerkers en zzp'ers

Kijk voor meer informatie over de actiedag op CNV Vakmensen en Je Achterban

Oproep voor vrijwilligers

De vakbonden zijn op zoek naar ambassadeurs die voor de komende periode verschillende activiteiten willen helpen organiseren. Nieuwsgierig? Stuur een bericht aan Roel van Riezen.