Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Laat je stem horen voor een betere Cao UWV

Het loonbod is nog steeds onder de inflatie, de thuiswerkvergoeding is onder Nibud-niveau, 25% werkt zonder vaste baan en UWV geeft geen ruimte om eerder met pensioen te gaan.

Dialoogsessies op 12 en 20 mei 

Doe mee aan de dialoogsessies met RvB-voorzitter Maarten Camps en directeur HRM Madeline Dessing op woensdag 12 mei en donderdag 20 mei van 16.30 tot 17.30 uur. Aan de cao-tafel komen we niet verder. Het is nu aan jullie om aan te geven wat je van de bonden en met name van de Raad van Bestuur verwacht. Laat daarom je stem horen op 12 mei en 20 mei.

12 mei van 16.30 uur tot 17.30 uur - link naar MS Teams >

20 mei van 16.30 uur tot 17.30 uur - link naar MS Teams > 

 
Hoe kun je deelnemen?

Doorloop de volgende stappen om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst.

 1. Kopieer de link
 2. Ga via het zwarte balkje, met de pijl, bovenin het beeld naar Home
 3. Nu zit je in de MS teams-omgeving, buiten de UWV-omgeving
 4. Open daar Microsoft Edge of Google Chrome
 5. Plak de link in de zoekbalk en klik op Enter
 6. Er verschijnt nu een pop-up. Klik op Openen
 7. Je zit nu in de bijeenkomst. 

Programma

Van 16:30 tot 17:00 geven we een update over de onderhandelingen en verzamelen we jullie vragen en opmerkingen. Van 17:00 tot 17:30 gaan we op basis van jullie vragen en reacties in dialoog met Maarten Camps en Madeline Dessing.

Stem op de poll 

Klik op deze link om te stemmen op de poll:

Welke actie zou jij ondernemen voor een goede cao? >

 • We mogen trots zijn op onszelf dat we zolang geprobeerd hebben om er met onze mond tot aanvaardbare afspraken met de werkgever te komen. Tot op heden vinden we helaas geen gehoor bij de werkgever. We zijn inmiddels bijna een half jaar weer verder. Ik zeg: op naar de eerste werkonderbrekingen.  

 • Motto van UWV is: meer met minder!

  Dan mogen ze ook de inflatie compenseren door de lonen te verhogen en thuiswerkvergoeding, welke door de Nibud uitgerekend is, te geven. Moeten we nou geld toeleggen om te mogen werken?

  Er is nog nooit gestaakt bij UWV, elke keer hebben we gewoon geslikt wat zij in onze strot douwen. Ik raad aan om nu voor eens een keer te dreigen met staken. Aangezien het hier om uitkeringen gaat, zullen ze wel in hun broek doen.

 • Inderdaad gewoon staken ! Roel heeft genoeg koffiesessies gehad tijd om nu echt iets te doen .

 • Wellicht een idee om de uitkomsten van de dialoogsessies te delen met het publiek. Wat is er uitgekomen? Staan partijen nog steeds ver bij elkaar vandaan. Wat is de volgende stap of horde die genomen moet worden.  Ik nodig de heer van Riezen nu ook uit om iets te vertellen over de dialoogsessies

 • Ik heb me aangesloten bij CNV omdat ik het belangrijk vind dat er een goede CAO is. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de onderhandelingen mij zwaar tegen vallen. Ik zit daarom ook echt na te denken of ik er goed aan heb gedaan om Lid te worden. Waarom is er niet eerder tot actie overgegaan. Het komt allemaal zo vrijblijvend over. Ik weet dat UWV er vrij stug instaat, maar voor mijn gevoel word er niet genoeg gedaan vanuit de vakbonden.

  Dat gezegd te hebben, ben ik benieuwd wat er uit de dialoogsessies is gekomen

 • Ik denk dat meerdere mensen graag willen weten wat de uitkomst van de dialoogsessies is geweest. De laatste dialoogsessie heeft nu alweer een week geleden plaatsgevonden.