Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Denk mee over een ludieke actie voor UWV

Nadat we jullie op 25 januari hebben geïnformeerd over de moeizame voortgang van het cao-overleg, hebben we nog een aantal keren met UWV om tafel gezeten. We overleggen wel, maar komen geen stap verder. Het duurt nu echt te lang.

Te weinig

UWV biedt op alle onderwerpen veel te weinig:

 • De loonsverhoging is met 1,3% per 1 maart nog steeds onder de inflatie.
 • De thuiswerkvergoeding is nog steeds ver beneden de Nibud berekening.
 • UWV wil niets verbeteren voor vitaliteit en vrije tijd, dus geen extra verlof.
 • Geen collectieve RVU-regeling om drie jaar eerder te stoppen.

Denk mee over een ludieke actie

Hoe brengen we aan UWV over dat dit echt beter moet? Hoe laten we aan UWV zien dat jij en je collega’s goede cao-afspraken verdienen? Denk mee over een ludieke actie! De actie mag zijn voor de hele cao of voor een specifiek onderwerp. Belangrijk is dat uit je idee blijkt waarom je opkomt voor een betere cao en wat je wilt dat UWV doet. Dit kan bijvoorbeeld een mailactie zijn of een MS Teams achtergrond “voor een goede cao bij UWV”.

Coronaproof actie voeren

Jij hebt vast betere ideeën. In coronatijd gaat actievoeren wel net even anders. We moeten wel iets doen, want nu worden jullie niet gehoord. Dus bedenk een actie die juist in deze tijd goed werkt. Het beste idee (of de beste ideeën) voeren we uit. En wij gaan jullie daarbij helpen.

Hoe?

Laat je idee achter in een reactie onder dit bericht. Doe dit vóór 6 april 2021.

 • Geen maatregel meer opleggen aan de klanten die niet aan hun verplichtingen voldoen is een hele goede optie.

 • Per ongeluk op linkjes klikken die de deur openzetten voor Ransomeware/Gijzelsoftware is zeker niet  grappig / de bedoeling? :-)

  Wat is eigenlijk de reden dat UWV zo ontzettend kil en hard is richting het eigen personeel? Met punt 3 en 4 kan ik best een jaartje leven... Maar de eerste twee vind ik toch best beschamend voor een organisatie als UWV. Een fatsoenlijke thuiswerkvergoeding en een loonsverhoging die in elk geval de inflatie dekt is toch niet te veel gevraagd? In hoeverre heeft het ministerie hier eigenlijk invloed op?

 • Kom op zeg, is dit een serieus artikel? Na maanden overleggen geen stap verder en we gaan opzoek naar een ludieke actie ala gekke MS Teams achtergrond of een mailactie?? Het moet niet gekker worden.

  Ik vind het beschamend dat jullie met zoiets komen. Overweeg eens een echte actie die tot een daadwerkelijk resultaat kan leiden, zoals een staking.

  Daarnaast, waarom wordt in dit artikel gesproken over 1,3% per 1 april? Het aanbod van UWV was toch per 1,3% per 1 maart?

 • Wellicht kunnen de medewerkers gedurende een periode op elke vraag “nee” antwoorden. Dus is mi hetzelfde wat het UWV doet.

 • Voor 6 april ?  Wanneer is er dan weer een overleg tussen de bonden en het UWV? Ziet er naar uit dat we blij mogen zijn als er dit jaar zo wie zo  een akkoord komt.  Wat voor de een, een minder belangrijk punt is, kan dit voor een ander wel belangrijk zijn. Alle punten uit onderhandelen dus. Als het UWV inderdaad niets wil en blijft volharden in hun standpunt is een ludieke actie om één dag in de week ook helemaal niets te doen.  En 1,3% loonverhoging per 1 maart betekend 1,08% op jaarbasis. Dat is een fractie beter dan hun openingsbod van 1%. We worden gewoon voor de gek gehouden.

 • Klantcontactcentrum voor een dag sluiten

 • Mailbommen maken. Alle medewerkers elke dag een mail laten sturen naar de verantwoordelijken van het CAO overleg bij UWV. Daarin vragen of de uitgesproken waardering al is omgezet in daden. Krijgen ze dagelijks 20.000 mails voor hun kiezen.

 • Onbegrijpelijk dat ze vasthouden aan het loonbod waarop we dus onderaan de streep niet op vooruit gaan. Onacceptabel, evenals het niet willen betalen van de Nibud-thuiswerkvergoeding. Zo’n Nibud heeft dit bedrag niet voor niets berekend!  We zetten op iedere vestiging een bak neer met daarin wat koffie, thee en lampen. Bord erbij: “wordt aangeboden door de vakbonden, want UWV biedt ons niet voldoende thuiswerkvergoeding op basis van het Nibud.” Of iets dergelijks. En ook de boodschap dat we UWV oproepen om zowel het loonbod als de thuiswerkvergoeding te verhogen. Samengevat: koffie, thee en lampen als ludieke actie, achterliggende boodschap aan UWV om loonbod en thuiswerkvergoeding te verhogen en tegelijkertijd collega’s informeren dat het loonbod van UWV slechts de inflatie dekt en we er onderaan de streep dus niets bij krijgen. Merk namelijk dat de moeizame cao-onderhandelingen nog niet bepaald leven onder het gros.

 • Heel eerlijk vind ik dit een slap bericht van de bond, de heer van Riezen. Ik kan dit artikel niet serieus nemen.

  Een maand lang horen we helemaal niets, en dan opeens dit bericht. Het is bijna april, de cao is nu al bijna 3 maanden verlopen....

  Het is tijd voor actie en niet tijd om aan de achterban te vragen wat je moet doen.

 • Is dit een 1 april grap? Ik heb een heel leuk idee. Iedereen dient zijn afwezigheidsassistent aan te zetten met het volgende bericht: ik ben niet bereikbaar, alleen voor een betere cao.

  Wel slijmen of iedereen wederom wilt gaan overwerken, wat niemand overigens moet doen! Het wordt tijd dat het personeel beloond wordt, i.p.v. hun 'zogenaamde' waardering uitspreken. Iedereen loopt maar te praten over de zorg, alsof wij niets aan het doen waren het afgelopen jaar. Het is een schande, dat het UWV met een loonsverhoging komt dat niet eens boven het inflatieniveau ligt. In feite leveren wij juist in.

 • Tijd voor echte acties.. UWV heeft niet eens het fatsoen om überhaupt iets te melden over het onderwerp, laatste update is van 15 februari. Volgens mij gaan ze ervanuit dat UWV personeel te veel in het klantbelang denkt en te plichtsgetrouw is om te staken. Best heel zielig dus dat ze onderkennen dat de werknemer meer dan betrokken is, zelfs ten koste van zichzelf en daar lekker van profiteert (al jaren)

 • Heel simpel:

  - stem je werkinzet af op de beloning

  - laat de UWV laptop niet langer aan staan dan de thuiswerkvergoeding toelaat

  Ik zou zeggen: geef UWV waar ze voor betalen en niet meer dan dat

 • Gewoon staken, wat ze dus niet verwachten. Nog nooit is er bij Gak nu UWV ooit gestaakt. Ze zullen dan wel anders gaan piepen als zij onder druk worden gezet! Wie niet horen wil, moet maar voelen.

 • Ludieke actie?

  Een jaarrekening 2020 van mijn gas, water en licht. Kunnen ze zien dat ik bijna 1/3 meer geld kwijt ben hieraan ten opzichte van 2019.

  Een kopie van mijn factuur voor de aanschaf van een bureau.

  Een kopie van mijn declaraties voor de fysiotherapeut ivm schouderklachten. Omdat onze afdeling tot juni op een 13 inch laptopje thuis zat te werken.

  Een kopie van de productiecijfers. We hebben in 2020 175% meer werk gehad t.o.v. 2019. Qua personeelsbezetting weinig veranderd. Het was allemaal goed deelt het management ons mee. Zo fantastisch zijn we. Allemaal e-mails met lof. Maar ja, we hebben de afgesproken doorlooptijden niet gehaald. Nogal gek met 175% meer werk. Dus voor niemand een bonus. Een klap in het gezicht van de werknemers.