Ik heb een vraag:

uitkeren uren

Voor mijn werk als arts doe ik naast mijn 32-urige werkweek ook avond-nacht en weekenddiensten. Deze worden gecompenseerd in financiele vergoeding en uren compensatie. Tot op heden werden voor al mijn collega's standaard deze uren uitbetaald eens per kwartaal. Echter omdat ik dit jaar mijn zwangerschapsverlof betaald zou willen verlengen, dus deze uren dan graag zou willen inzetten, heb ik aangegeven dit niet te willen. Hier heb ik toch ook zeggenschap over?


Daarnaast hebben ze mijn overgebleven vakantie uren van 2020 ook uitbetaald. Dit zonder overleg. Hiervoor moet ik toch ook toestemming geven? vakantiedagen mag je toch tot 5 jaar opsparen?

vr. groet AWTV

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste AWTV,
  Wat jij beschrijft zou alleen kunnen als hierover een centrale afspraak is gemaakt tussen jouw werkgever en de ondernemingsraad. Indien dat niet het geval is (dat lijkt mij waarschijnlijk) dan handelt de werkgever onrechtmatig. Het uitbetalen van vakantie-uren kan alleen in overleg met de werknemer. Over het uitbetalen van BAC diensten of vergoeden in tijd moeten eerst afspraken worden gemaakt.
  Als jouw werkgever blijft vasthouden aan deze eenzijdige afspraak, dan kan je je melden bij Individuele belangenbehartiging. Zij kunnen er dan een zaak van maken.
  Aaldert Mellema. Bestuurder Zorg
Terug