Ik heb een vraag:

verschoven dienst

Als de planner je binnen 24 uur vraagt bv middags belt of je morgenvroeg een vroege dienst te komen werken terwijl je vrij bent en je de week erna vrij kan krijgen met een vroege dienst omdat ze een flex medewerker kan inzetten dan is dat een verschoven dienst dacht ik. Maar als ik de planner vraag om mij dan komende week vrij te plannen en iemand anders in te zetten dat zou volgens de werkgever niet de bedoeling zijn om dit zelf te vragen. Mijn inziens is dit hetzelfde.

En als je binnen 24 uur op je vrije dag een vroege dienst komt werken ivm zieke collega en er geen flex medewerker beschikbaar is dus zonder dat je ergens in je rooster vrij kan krijgen is dat dan een verschoven dienst of niet omdat dit bij acute problemen van zieke medewerkers vaker voor komt.

Mvg Marjo

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Marjo, Verschoven diensten zijn altijd ingewikkeld.
  De basisregel is de volgende: Als jouw werkgever jou vraagt om binnen 24 een andere dienst te draaien dan voor jou op dat moment stond gepland, dan is dat een verschoven dienst.
  Al jou wordt gevraagd te komen werken op een dat dat je vrij stond gepland, dan is dat een extra dienst, dus géén verschoven dienst.
  Als jij zelf vraagt om niet te worden ingepland, is dat ook geen verschoven dienst.
Terug