Ik heb een vraag:

salaris verpleegkundige na herintreden

Ik ben 17 jaar uit de verpleging geweest. Big registratie weer op orde. Van '93 t/m 2003 als gediplomeerd vpk gewerkt in zkh waarvan 6 jaar op ICU met ICU certificaat. In 2020 weer begonnen als herintredend vpk en vanaf 2021 als vpk BIG geregistreerd. Werk in VVT schaal 45. Op welke trede zou ik ingeschaald moeten worden? Mede mbt tot mijn scholing en ervaring vóór mijn pauze?

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Vera,

  Je wordt ingedeeld in de schaal die van toepassing is bij de functie die je hebt. De trede is afhankelijk wat er tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek uitkomt. Tijdens dit gesprek kan ook eerdere werkervaring worden besproken. In je cao zijn tot je persoonlijke situatie geen concrete afspraken gemaakt.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Kun je later nog onderhandelen over je salaris, bijvoorbeeld bij overgang van tijdelijk naar vast contract? Ik heb bij sollicitatie eigenlijk niet onderhandeld over mijn salaris.
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Beste Vera,

   Als je een nieuw contract krijgt, dan zou je eventueel om een aanpassing van het salaris kunnen vragen. Je bent echter al met je huidige salaris akkoord gegaan en bij een contractverlenging is het uitgangspunt dat je doorgaat met dezelfde arbeidsvoorwaarden. Dat houdt in dat de werkgever je geen salarisverhoging hoeft te geven. Vooral niet als je salaris conform je functie is.
   Als je een hoger salaris wilt, dan moet je kunnen aantonen waarom je aanspraak zou kunnen maken op een verhoging. Dit kan bijvoorbeeld als je meer werkzaamheden of extra taken verricht die bij een hogere functie horen.

   Met vriendelijke groet,

   CNV Info
Terug