Stel je vraag over werk en inkomen

Poten in de drek

In 2018 onderhandelen we over een nieuwe cao Waterbouw. De voorbereidingen daarvoor zijn van start gegaan. Onze uiteindelijke inzet bij de onderhandelingen moet een goede afspiegeling zijn van de zaken waar het jullie (echt) om gaat. Een behoorlijk aantal werknemers hebben de arbeidsvoorwaardenenquête ingevuld en een eerste indruk is bij me aanwezig. Ook persoonlijk contact met werknemers is van groot belang om te proeven en ervaren wat er speelt.

“Je moet met je poten in de drek staan” kreeg ik vorige week tijdens een gesprek te horen. Kwam ik gelukkig even goed voor de dag, mijn laarzen zaten vol met slib dat ik had meegenomen van een uitermate nuttig en fijn werkbezoek met Boskalis aan de Marker Wadden. Maar dat is wat mij betreft nog niet genoeg. Om het samenspel tussen jou en mij als onderhandelaar verder te verbeteren lanceren we iets nieuws: een digitale community waar je alles kwijt kunt over werk en inkomen. Ik doe een dringend beroep op je een account aan te maken. hier op www.jeachterban.nl

Hier heeft de sector waterbouw een eigen community met een nieuwe cao tijdlijn. Vanaf vandaag kun jij hier je ideeën, voorstellen en meningen kwijt over de cao. Een goede cao is onze gezamenlijke inzet maar kan alleen worden gerealiseerd wanneer jij zelf actief meedenkt, meepraat en meebeslist.

Ik reken op je.