Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Cao overleg Waterbouw op 25 augustus hervat!

Op 6 februari zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao Waterbouw gestart. CNV Vakmensen heeft de voorstellen toegelicht. Maar werkgevers zagen geen basis om tot cao-afspraken te komen.

Volgens de werkgevers waren door de problemen op het dossier PAS (aanpak Stikstof) en PFAS de mogelijkheden voor de sector beperkt en de verschillen te groot met de wensen van CNV Vakmensen. Een onderzoek door het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) moest inzicht geven over de gevolgen van de Stikstof- en PFAS-crisis voor de sector. Daar zijn ook de gevolgen van de coronacrisis bij gekomen.

Het onderzoek van het EIB is afgerond. Dit hebben we als CNV Vakmensen met de werkgevers besproken. Je downloadt het onderzoek onderaan dit blog. De uitkomst van de gesprekken is dat we op 25 augustus met de onderhandelingen verder gaan. De derde onderhandeldatum is gepland op 10 september 2020.

Gevolgen cao?

Het is en blijft lastig om de impact van PFAS, Stikstof en Corona te vertalen naar gevolgen richting de cao-tafel. CNV Vakmensen wil weten hoe jij erover denkt. Wat zijn wat jou betreft de gevolgen voor de cao onderhandelingen?

Denk en praat mee!

Op Je Achterban kun je 24/7 terecht met al je vragen, opmerkingen en ideeën. Op welke onderdelen moeten we ons als bond vooral inzetten? Wat moeten we aanpassen? Tot 1 augustus heb je de gelegenheid je mening te geven. Laat je reactie achter onderaan dit blog. We reageren zo snel mogelijk.

EIB_Eindrapport_Waterbouw_2020-2024_110620.pdf