Stel je vraag over werk en inkomen

Het vakantiefonds is achterhaald. Vakantierechtwaarden zijn niet meer van deze tijd. Vrije dagen kunnen worden doorbetaald en vakantiegeld kan eens per jaar of per maand worden betaald

Graag horen wij je mening!

Reacties (10)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  de vakantiebon was/is een leuke spaarpot.met de bon heb je de mogelijkheid om tijdens de vakantiedagen je verlof tegoed op te nemen. de ervaring leert dat de vakantie dagen niet altijd allemaal worden opgenomen waardoor hier een tegoed ontstaat welke eigenlijk alleen maar oploopt met het risico van kwijt raken.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik ben het helemaal eens met de heer Lantinga, het is een leuke spaarpot. Het netto weekloon zal waarschijnlijk wel omhoog gaan wanneer de bonnen verdwijnen, maar ik denk niet dat er veel zullen zijn die dat geld apart zullen/kunnen zetten.
  Van mij hoeft het dus ook niet te verdwijnen.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Als ik het goed heb is 8% vakantie toeslag over het bruto loon de norm. Als je nog weleens overwerkt heb je daar volgens mij voordeel bij. Nu krijg je een rechtwaarde per dag ongeacht het aantal uren in het andere geval zou je van overwerk ook vakantie toeslag krijgen. Of je in mei nu rechtwaarden krijgt uitgekeerd of vakantie toeslag zal niet uit maken het blijft een spaarpot.
  Benny Krale
 • Former Member
  Former Member
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord

  Ik vind de vakantiebonnen wel een achterhaald systeem, het nodigd alleen maar uit om zo min mogelijk vrij te nemen.

  Tevens neem ik aan dat als de bonnen eraf gaan je vakantiegeld krijgt en een hoger netto weeksalaris.

  Ik denk dat je dan ook weer wat makkelijker nieuwe mensen kan aantrekken voor de sector.

  Netto maakt het waarschijnlijk niks maar voor het gevoel wel denk ik..

 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Vakantie binnen lijkt me achterhaald. Maar hoe zit dat met extra verlof dagen opgebouwd in het verre buitenland. Deze worden niet uitbetaald door de werkgever. Hoop op een antwoord
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Vakantiebonnen is het mooiste spaarpotje wat ik ken
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  De bemanning om mij heen op vele schepen willen gewoon het oude systeem behouden beste is dat het bedrijf de financiën in eigen hand houd geen betaalde vakantie dagen
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Het is elk jaar toch een leuk spaarpotje waar je leuke dingen mee kan doen.
  Ervaar dit als een extra en de vraag is of je geen geld verliest op deze manier aan belastingen
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Helaas moest ik er zelf achter komen dat de vakantiebon wordt afgeschaft,,de brief van het SFB was hierin niet duidelijk, er zou in eerste instantie sprake van zijn dat de bonnen,vanaf eind february ook 1 maal per maand uitbetaald zouden kunnen worden. Dit vind ik persoonlijk een aardige regeling, de bonnen 1x per maand uitbetalen, zodat je deze zelf kunt beheren ( op de spaarrekening) of als je het echt nodig bent er over te kunnen beschikken. Vakantie geld en verlof dagen is volgens mij niet haalbaar in onze tak... ( nu spreek ik alleen even uit eigen ervaring), Ik zit in de 53 uur, 4 dagen per week, met de nieuwe regeling zou ik dan eventueel een halve verlofdag kunnen nemen,, Bijv: donderdagmiddag, maar dan moet de werkgever, iemand inhuren voor deze halve dag, of de boot stilleggen. Dit lijkt mij voor de werkgever geen haalbare kaart, en zal ook niet snel gebeuren,,,,,,,,,maar, je blijft met die verlofdagen in je maag zitten, wanneer zou je ze dan moeten opnemen? Moet je die dagen dan op de door een werkgever aangegeven dag opnemen? terwijl je daar niet op zit te wachten? Verlofdagen zijn volgens mij bedoelt, dat je die WANNEER het JOU uitkomt kunt opnemen. Er zitten teveel nadelen aan volgens mij, om een systeem te introduceren, die bij voorbaat al gedoemd is te mislukken.


  Kort door de bocht...........ik ben voor een systeem waar de bonnen 1x per maand worden uitbetaald, zodat je ten alle tijden zelf de beschikking hebt over je opgebouwd tegoed.
  En dat je met de werkgever zelf afspraken kunt maken over je vakantie, 15 dagen onbetaald aaneengesloten.
Terug