Stel je vraag over werk en inkomen

Blokker schrapt 1900 banen. Wat nu?

Een enorme klap voor de medewerkers van Blokker. Vandaag, dinsdag 16 mei, maakte Blokker Holding bekend dat er 1900 banen gaan verdwijnen bij winkels als Blokker, Intertoys, Maxi Toys, Big Bazaar, Marskramer en Leen Bakker. Het bedrijf wil formule’s afstoten, winkels sluiten en in afgeslankte vorm doorgaan.

CNV Vakmensen wil dat zoveel mogelijk medewerkers van Blokker een goed alternatief krijgen. Sommige medewerkers kunnen misschien elders binnen het afgeslankte bedrijf aan de slag, maar dat zal niet makkelijk zijn. Daarom zet CNV Vakmensen vooral in op persoonlijke begeleiding van werk naar werk.

Op dit moment ligt er een sociaal plan, dat geldt tot juni 2018. CNV Vakmensen zal er op toezien dat dit sociaal plan goed wordt uitgevoerd. Wij gaan vanaf vandaag in overleg met Blokker Holding over het verdere verloop en we houden je op de hoogte. Werk je bij Blokker en heb je persoonlijke of juridische bijstand nodig, laat van je horen en neem contact met ons op.

Het sociaal plan van Blokker kan je vinden door hier te klikken.

  • Als de CNV nu eerst eens de juridisch behaalde resultaten toont, dan kunnen we zien wat de CNV juridische afdeling voorstelt...... Dus ECLI-nummers van de resultaten openbaar a.u.b.   Dan komt de achterban vanzelf tot ontdekking dat de vakbond niet het belang van de leden dient, maar dat de leden een verdienmodel zijn voor de vakbond.

  • Belachelijk, dat zo'n concern als Blokker Holding geen cao voor z'n  werknemers heeft. Sinds 2011 heeft  het personeel , die er nog zit,.......geen salarisverhoging gekregen.