Stel je vraag over werk en inkomen

Nieuwe cao-voorstellen Dibevo, NPMB en VMN

Op 1 juli 2019 zijn de cao's Dibevo, NPMB en VMN afgelopen. We gaan nu weer onderhandelen over nieuwe cao's. In deze blog lees je onze voorstellen. Laat ook jouw ideeën achter voor jouw cao.

Looptijd

Ons voorstel is dat de cao's weer een looptijd van een jaar hebben. Van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020. 

Loonsverhoging

Vanaf 1 juli 2019 wordt de loonsverhoging bepaald door drie onderdelen:

  • de prijsindex bedrijven;
  • de prijsindex consumenten;
  • een bedrag dat werkgevers en vakbonden samen afspreken.

Deze onderdelen tellen allemaal voor 1/3e deel mee in de salarisverhoging. Komende tijd spreken we met de werkgevers een passend percentage af dat voor 1/3e zal mee tellen.

Balans werk en privé

In de vorige cao staat dat je 25% van je werktijd zelf mag invullen. We gaan met de werkgevers praten over hoe jullie dit ervaren, en of er nog meer afspraken nodig zijn voor een gezonde balans tussen werk en privé.

Ontwikkeling

In de vorige cao stonden afspraken over een Persoonlijk Opleidingsbudget. In de onderhandelingen gaan we samen met de werkgevers deze afspraak evalueren. Wij stellen voor om iedereen een écht persoonlijk ontwikkelbudget te geven, dat op een zogenaamde leerrekening komt te staan.

Een ander voorstel gaat over de loopbaanscan. Die moet je nu nog betalen uit je opleidingsbudget. Wij willen dat deze scan niet meer van je budget afgaat. Zo kan je meteen met de uitslag van de loopbaanscan aan de slag.

Werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt

Wij stellen voor om tijdens de looptijd van de cao's nog eens 20 werknemers te laten instromen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Download alle voorstellen

Benieuwd naar de details van onze voorstellen? 

> Download de voorstellenbrief

 

Heb jij zelf een goed idee voor de cao? Laat het ons hieronder weten!