Stel je vraag over werk en inkomen

ETD: Wat kun je doen in de Week van de Loopbaan?

Het is deze week de Week van de Loopbaan in de Elektronische Detailhandel (ETD). Daarom vertellen we je in deze blog over het Persoonlijk Leerbudget, speciaal voor jou.

Het Persoonlijk Leerbudget

Binnen de cao voor de Elektrotechnische Detailhandel is afgesproken dat werknemers met een arbeidsovereenkomst van 15 uur of meer per week recht hebben op een persoonlijk leerbudget van €150,- per jaar. Vanaf 1 september 2020 kun je met het persoonlijk leerbudget een keuze maken voor een opleiding of training speciaal voor jouw branche.

Voorwaarden en budget

Via je werkgever ontvang je dus een bedrag van € 150,- euro per jaar of € 12,50 per maand. Dit bedrag kan binnen de huidige ETD-cao oplopen tot maximaal € 300,-. Het leerbudget kun je gebruiken voor opleidingen en trainingen die je op dit leerportaal kunt vinden en die bijdragen aan de versterking van je positie op de arbeidsmarkt. Er is veel keuze! Daarom kun je de keuzehulp gebruiken om je daarbij te helpen.

> Bekijk de voorwaarden
> Bereken welk bedrag jij krijgt

Hoe werkt het?

Eerst bereken je hoeveel budget je krijgt, daarna maak je een keuze voor een opleiding of training door het aan te vragen. De aanvraag gaat naar je werkgever. Die keurt hem goed of stelt iets anders voor. Hoor je na de aanvraag niets van je werkgever? Laat hem dit dan weten en vraag ernaar.

Meer informatie over het Persoonlijk Leerbudget

Vragen?

Laat het weten via een reactie onder deze blog!