Stel je vraag over werk en inkomen

Hoop voor Hema

Het zijn spannende weken voor Hema-medewerkers. De afgelopen tijd was het niet altijd duidelijk wat je wel en niet kon geloven van het nieuws. Met Hema’s bericht van maandag 15 juni kunnen we voorzichtig vooruit kijken.

Licht aan eind van de tunnel

Op de huidige manier doorgaan was geen optie. Met de deal van 15 juni, is er hopelijk weer licht aan het eind van de tunnel voor de Hema-medewerkers. Wie weet is dit een eerste stap naar gezonde toekomst.
De enorme schuldenlast hing al jaren als een molensteen om de nek van Hema. Het belemmerde de echte vooruitgang die een gezond bedrijf wilt en moet maken. De coronacrisis drukte Hema verder in de zorgen.

Belangrijkste boodschap

Het vertrouwen van de nieuwe eigenaren in de bedrijfsstrategie is wat CNV Vakmensen de belangrijkste boodschap. Het betekent dat het huidig management door kan op de ingezette weg en zich kan richten op het (her)winnen van marktaandeel, wat dan weer gunstig kan zijn voor de werkgelegenheid.

In gesprek

Natuurlijk is nog niet alles even duidelijk. CNV Vakmensen heeft regelmatig overleg met Hema en zal binnenkort in gesprek gaan over de toekomstplannen en wat dit voor Hema-medewerkers betekent. Ook de arbeidsvoorwaarden moeten aan de orde komen, aangezien de cao aan het eind van dit jaar afloopt.

Heb je vragen?

Stel ze in een reactie onder dit blog. We reageren zo snel mogelijk!