Stel je vraag over werk en inkomen

Hudson's Bay eind 2019 weg uit Nederland

Op 31 december 2019 stopt Hudson's Bay in Nederland. Dit betekent dat de 1.424 werknemers hun baan verliezen. 

Sociaal plan

Hudson's Bay heeft een net sociaal plan afgesloten om de dienstbeëindiging van het personeel in goede banen te leiden. Bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen: “Vooral omdat het HBC-avontuur maar zo kort heeft geduurd, had het concern voor heel veel personeelsleden niet de verplichting om een sociaal plan af te sluiten. We hebben in het verleden ook detailhandels gezien die de stekker eruit trokken en zich failliet lieten verklaren. De werknemers staan dan met lege handen.”

Werknemers kunnen blijven tot einde van het jaar

Husdon's Bay kiest ervoor om op een nette manier met respect afscheid te nemen van het personeel. Medewerkers wordt gevraagd om tot het einde van het jaar mee te helpen de winkelvoorraad te verkopen.

> Bekijk het persbericht over de sluiting van Hudson's Bay

Toekomstmogelijkheden

Hudson’s Bay heeft aangegeven een banenmarkt te gaan organiseren. Daarnaast biedt de sector voor diegene die een klein steuntje in de rug zoeken, via YOUFIT@retail ondersteuning als het gaat om jouw loopbaan. Dit is voor iedereen die werkzaam is in de sector, dus ook als je al een andere baan hebt. 

Is er bij jullie in de winkel behoefte om in gesprek te gaan met jouw vakbond? Wij komen graag langs om alle vragen te beantwoorden van jou en jouw collega’s.