Stel je vraag over werk en inkomen

Weer in gesprek met Aldi over jouw werkomstandigheden

In de zomer van dit jaar hebben medewerkers van Aldi een enquête ingevuld die verspreid is door CNV Vakmensen. Veel medewerkers hebben dit gedaan. De uitslag is nu definitief bekend. Op 10 november gaat CNV Vakmensen weer in gesprek met Aldi om de stand van zaken te bespreken.

Werkdruk Aldi te hoog

De werkdruk bij Aldi is te hoog. 85% van de mensen die de enquête hebben ingevuld, gaf aan dat er onvoldoende personeel is om taken goed uit te kunnen voeren. 73% vraagt zich af of zij het werk fysiek, dan wel psychisch, tot hun pensioen vol kunnen houden. 70% heeft niet voldoende tijd om hun werkzaamheden af te kunnen ronden.

Medewerkers hebben niet alleen in de enquête aangegeven dat de werkdruk bij Aldi hoog is. Een aantal medewerkers hebben ook de media opgezocht. Naar aanleiding van die melding is er morgen in EenVandaag aandacht besteed aan de werksituatie bij Aldi. Ook Pien, bestuurder bij CNV Vakmensen kwam aan het woord:

Bekijk de video hier:

Wat doet Aldi?

In juli heeft Aldi al aangegeven druk bezig te zijn met het aannemen van nieuw personeel. Aldi wil investeren in trainingen en opleidingen van medewerkers. Ook is Aldi van plan een personeelsblad uit te geven waarbij informatie gedeeld kan worden met medewerkers.

In reactie op de uitzending van EenVandaag zegt Aldi ook externe schoonmakers is te zetten om de werkdruk te verlagen en tijdsregistratie in te voeren.

En nu?

We vinden het belangrijk dat je als medewerker op een goede manier je werk kunt doen. Dat het werk binnen de reguliere werktijden gedaan kan worden en dat er voldoende personeel in de winkel aanwezig is om de taken goed uit te kunnen voeren. Maar dat je je uit kan spreken als dingen niet goed gaan. En dat je op een goede manier ook tot je pensioen je werk bij Aldi kan doen.

Op 10 november gaan we weer met Aldi in gesprek.

Wat vind jij van de maatregelen van Aldi? En wat moeten we volgens jou bespreken 10 november?