Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Akkoord met de cao Bijenkorf

Goed nieuws: we gaan akkoord met de nieuwe cao Bijenkorf! Benieuwd wat de afspraken zijn? En wat dit betekent voor jou? Je leest het hier.

Cao-onderhandeling

Begin 2019 stemden CNV-leden over de nieuwe cao Bijenkorf . Veel leden waren het niet eens met de afspraken over de loonsverhoging. Vooral niet over de loonafspraken voor bovenschalige medewerkers. Dat zijn de medewerkers die meer loon krijgen dan de loonschaal waar ze in zijn ingedeeld. We wilden het eindbod ook op andere gebieden nog verder verbeteren. Daarom hebben we met de Bijenkorf onderhandeld over nóg betere cao-afspraken.

Loonsverhoging

De Bijenkorf bood in haar laatste bod bovenschalige medewerkers een eenmalige loonsverhoging aan van 1,5%. Dat kan beter. Daarom hebben we met de Bijenkorf onderhandeld over nog betere loonafspraken. En dat heeft goed uitgepakt. Want nu biedt de Bijenkorf een jaarlijkse loonsverhoging aan van 2%. Dit krijg je als bovenschalige medewerker naast de eenmalige loonsverhoging van 0,5%.

Sociaal Plan wordt verlengd

In een Sociaal Plan staan afspraken waar je werkgever zich aan moet houden als er een reorganisatie is. Hier staan bijvoorbeeld afspraken in over een ontslagvergoeding en over de veranderingen van je taken.

Het Sociaal Plan dat met de Bijenkorf is afgesproken, is eind vorig jaar afgelopen. Daarom is het Sociaal Plan verlengd. Dit plan is al eerder door CNV-leden goedgekeurd. Ben je het toch niet eens met de afspraken die hierin staan? Laat dit dan vóór 17 mei weten aan Martijn den Heijer via m.denheijer@cnvvakmensen.nl.