Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Bijenkorf komt met verbetert eindbod!

Twee maanden geleden hebben CNV leden mogen stemmen over het eindbod van De Bijenkorf. Een meerderheid heeft toen ‘tegen’ gestemd. Met deze boodschap zijn we teruggegaan en hebben we stevig onderhandeld, waarna de directie deze week het eindbod heeft aangepast waarmee die een stuk verbetert is.

Het grootste probleem voor de tegenstemmers bleek, en dat kwam niet als een verassing, dat bovenschaligen geen structurele loonsverhoging zouden krijgen, maar hooguit een eenmalige uitkering. En de beoordelingsscore bepaalde dan het precieze percentage. CNV Vakmensen heeft zich aan de cao tafel steeds hard gemaakt voor een structurele loonsverhoging voor iedereen.

In het nieuwe verbeterde bod van jullie werkgever zal je zien dat er nu wel voor de bovenschaligen een structurele loonsverhoging in zit. Om het inzichtelijk te maken volgt hieronder een voorbeeld waarbij we uitgaan van de (grootste) groep medewerkers die een ‘3’ scoort, en in het nieuwe bod totaal 2% structureel en 0.5 eenmalig krijgen:

  • 1% salarisverhoging structureel;
  • 1% structureel op basis van de beoordelingsmatrix;

0.5% eenmalig, ook op basis van de beoordelingsmatrix.
In het oude bod kregen bovenschaligen met een score '3' máár 1.5% eenmalig.

Voor de medewerkers die nog binnen de loonschaal zitten zijn de percentages ongewijzigd gebleven ten opzichte van het vorige eindbod.

Het verbeterde eindbod dat er nu ligt, dat is het dan ook en meer zat er met onderhandelen echt niet in. Onderaan de pagina tref je de gehele tekst van het eindbod aan met dus ook het volledige loonbod.

Het woord is nu aan jou!

Het is nu aan jou om te laten weten of jij kan instemmen met dit verbeterde eindbod. De stemming loopt tot en met woensdag 6 maart as.    

Laat van je horen! Het gaat immers over jouw arbeidsvoorwaarden!