Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Gefeliciteerd, jullie hebben een nieuwe cao!

De leden van CNV Vakmensen en FNV Handel hebben met grote meerderheid ingestemd met het principeakkoord voor een nieuwe cao in de Doe-Het-Zelf-branche. Per 1 december gaat het loon van de twintig duizend werknemers tenminste 3,5 procent omhoog door een loonsverhoging en een nieuw loongebouw.

Volgend jaar juli stijgt het loon opnieuw 2,5 procent en begin 2020 nog een half procent. Het aangepaste loongebouw en de loonsverhogingen gelden voor iedere medewerker in schaal 2 of hoger.

Werkgevers willen de toeslagen op zon- en feestdagen in stappen verlagen. De vakbonden willen de toeslagen intact houden tenzij de toeslagen volledig gecompenseerd worden in het loon. In het principeakkoord is afgesproken dat een extern deskundige, in opdracht van cao-partijen, onderzoek gaat doen en cao-partijen adviseert over die toeslagen.

De cao die met de werkgevers in de Doe-Het-Zelf-branche is overeengekomen heeft een looptijd tot 30 april 2020.

Vakopleiding en aanpak werkdruk

Naast het loon zijn er afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid van alle collega’s in de Doe-Het-Zelf-branche. De werkgevers verdubbelen hun bijdrage in het sociaal fonds. Dit fonds wordt gebruikt voor de vakopleiding, maar ook voor maatregelen om werkdruk aan te pakken en projecten voor duurzame inzetbaarheid.

Vakbonden op de werkvloer

Voor het eerst zijn er afspraken gemaakt over vakbondsfaciliteiten waardoor we jullie op de werkplek kunnen bezoeken en ook niet-leden beter kunnen bereiken.

Inzet van de leden

Alle leden die hebben gestemd en zich afgelopen tijd hebben laten horen: dank voor jullie inzet. Blijf ook de komende tijd contact houden met je vakbond, dan weten wij het beste wat er in de Doe-Het-Zelf speelt. Ben je nog geen lid? Meld je nu aan!

De volledige tekst van het principe-akkoord vind je hier!

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Marian Beldsnijder, bestuurder FNV Handel & Erik Honkoop, bestuurder CNV Vakmensen

  • "Per 1 december gaat het loon van de twintig duizend werknemers tenminste 3,5 procent omhoog door een loonsverhoging en een nieuw loongebouw."

    In het akkoord kan ik dit niet terugvinden evenals mijn loon. Volgens mij moet dit 2,5% zijn vanaf periode 11 of 5 november.

    Verder inhoudelijk: erg spijtig om te zien dat er niet is gehamerd op een loonsverhoging met terugwerkende kracht. Terwijl de werkgevers (voor zover ik op achterban kan lezen) dit eerder wel hebben hebben voorgesteld. Vraag me af hoe dit is gegaan. Mag je toch wel minimaal verwachten als je twee jaar lang na verlopen van de cao geen loonsverhoging krijgt afgezien van de inflatie.