Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Nieuwe cao Retail Non Food

Dit voorjaar gaat CNV Vakmensen namens jou onderhandelen over een nieuwe cao Retail Non Food. En jij kunt daar direct invloed op hebben! Wij willen weten welke arbeidsvoorwaarden jij belangrijk vindt en geregeld wilt zien in een nieuwe cao. Laat je dus nu horen!

Voor wie geldt deze nieuwe cao?

Met de cao Retail Non Food ontstaat een hele nieuwe cao die is samengesteld uit de volgende cao's:

  • fashion, sport en lifestyle
  • tuincentra
  • woonbranche
  • juweliersartikelen
  • parfumerieën
  • grootwinkelbedrijven textiel (VGT)

De afgelopen periode hebben we nagedacht over vernieuwing van de cao. Dat heeft geleid tot mooie denkrichtingen voor een nieuwe cao. Hier kun je daar meer over lezen.

Invloed op jouw cao

Jouw cao is belangrijk. Je arbeidsvoorwaarden worden daarin geregeld, zoals de hoogte van je loon, je werktijden en afspraken over scholing en ontwikkeling. Veel medewerkers zien de cao als iets dat er ‘gewoon’ is. Maar dat is niet zo. Een cao komt tot stand omdat vakbonden zoals CNV Vakmensen daar namens jou over onderhandelen. En dat betekent dat jij dus ook direct invloed hebt op de inhoud van die onderhandelingen.

Reageer nu op stellingen

En die invloed willen wij jou ook echt geven. Via deze tijdlijn kun je je mening geven over de verschillende onderwerpen die in de onderhandelingen een rol gaan spelen:

Wat vind jij bijvoorbeeld over wat er moet worden afgesproken over de hoogte van je loon?

Wat vind jij bijvoorbeeld dat er moet worden afgesproken over toeslagen?

Geef je mening en praat mee! En deel deze tijdlijn met al je collega’s. Want hoe meer winkelmedewerkers er mee praten over de cao, hoe beter wij in staat zijn goede afspraken voor je te maken.

Met vriendelijke groet,

Wessel Breunesse
Bestuurder CNV Vakmensen