Stel je vraag over werk en inkomen

Wordt mijn dochter onderbetaald?

`Mijn dochter van 16 werkt in een supermarkt. Zij zit regelmatig achter de kassa, valt in op de broodafdeling, stuurt de vulploeg aan, staat bij de servicebalie en rekent af in de slijterij. Zij werkt echter 3 avonden van 3 uur en valt af en toe in bij ziekte van collega's. Zij wordt betaald in loonschaal A. Nu moet ze morgenavond ook afsluiten en alle taken die daar bij horen. Volgens mij kan en mag dit niet. Daarbij wordt ze in onze ogen zwaar onderbetaald voor de taken en verantwoordelijkheden die ze moet uitvoeren. Klopt dat?

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Yor,

  U geeft aan dat uw dochter van 16 jaar betaald wordt in loonschaal A. Loonschaal A is de schaal voor aankomend medewerker CAO Supermarkten. Ik ga ervan uit dat deze functie ook in de arbeidsovereenkomst is benoemd.
  Het loon van uw dochter bedraagt per 1-3-2019 bruto € 4,12 per uur. Het Minimumloon bij een 40-urige werkweek bedraagt € 3,22. Risicovolle werkzaamheden mogen personen van 16 jaar wel uitvoeren, maar dan alleen onder deskundig toezicht. Werkgevers moeten aan de eisen van de Arbowet voldoen.
  Zie onderstaande link van de Rijksoverheid.

  www.rijksoverheid.nl/.../welk-werk-mogen-jongeren-van-16-en-17-jaar-doen

  Ik hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.
Terug