Stel je vraag over werk en inkomen

3 tijdelijke contracten is nu vast?

Goedemiddag, ik werk bij een bekende kledingwinkel. Helaas werken zij blijkbaar het liefst met een grote flex-schil, want heel veel goede collega's worden na 1 of twee contracten altijd weer weggezonden. Ik ben bezig met mijn derde contract. In augustus 2017 kreeg ik een contract voor 3 maanden. Die werd verlengd voor een termijn van zes maanden. Deze is verlengd voor een termijn van een jaar. Opeenvolgend, dus geen tijd er tussen. Mijn derde contract van een jaar verloopt in mei. Er is sinds 2015 een bepaling dat na drie contracten het automatisch een vast contract wordt. Heb ik nu inderdaad al recht op een vast contract of kunnen ze me toch wegsturen alsnog?

Reacties (1)
  • Expert CNV Vakmensen
    Voorgesteld antwoord
    Antwoord
    Sinds de Wet Werk en Zekerheid mag een werkgever je 3 contracten in 2 jaar (24 maanden) aanbieden. In dit geval is de totale lengte van jouw 3 dienstverbanden 21 maanden (3 + 6 + 12). Dat betekent dat je nu aan het einde van de keten bent en dat de werkgever nu moet kiezen.

    Waarschijnlijk staat in jouw contract dat dit in de maand mei van rechtswege afloopt waarbij geen opzegging noodzakelijk is. In dat geval stopt het contract dus gewoon behalve als jouw werkgever je voor die tijd een vast dienstverband aanbiedt.
Terug