Ik heb een vraag:

Hallo mag mijn werkgever altijd zelf bepalen wanneer ik mijn plus uren opneem was vandaag ingepland voor te werken maar werd een uur van tevoren ge appt dat ik wel thuis kon blijven vanwege niet druk. Dus zomaar 6,5 uur eraf. Ik werk bij Aldi en heb een va

Hallo mag mijn werkgever altijd zelf bepalen wanneer ik mijn plus uren opneem was vandaag ingepland voor te werken maar werd een uur van tevoren ge appt dat ik wel thuis kon blijven vanwege niet druk. Dus zomaar 6,5 uur eraf. Ik werk bij Aldi en heb een vast contract voor 12 uur per week.

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hallo Sjakkie,

  Excuus dat je vraag even is blijven liggen. In de cao voor de supermarkten staat niet beschreven hoe met minuren en plusuren moet worden omgegaan. Dat systeem bestaat dus volgens de cao eigenlijk niet. Wel staat er in de cao dat je rooster minimaal 1 week van tevoren bekend moet worden gemaakt. Dit is bedoeld om jou zekerheid te bieden over je werktijden. Eenmaal ingeroosterd betekent dat je mag verwachten dat je dan ook werkt. Het is dus niet logisch om dat daarna nog eenzijdig (in dit geval door jouw werkgever) te wijzigen. Ik denk dat jouw werkgever ook niet blij is als jij een appje stuurt dat jij opeens niet komt werken omdat je andere plannen hebt. De basis is dat je je allebei houdt aan de afspraken die jullie hebben gemaakt.

  Zeker als de normale werkwijze is dat je zelf bepaalt wanneer je je plusuren opneemt zou ik hierover in gesprek gaan met je werkgever en daarbij aangeven dat je ervan uitgaat dat als je rooster eenmaal is vastgesteld daarmee je werktijden ook echt vast staan. Succes ermee!

  Groeten van Wessel Breunesse
  Onderhandelaar voor de supermarkt cao
Terug