Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Intertoys maakt een doorstart

Goed nieuws: Intertoys maakt een doorstart! Dat betekent dat Intertoys blijft bestaan en dat een deel van de Intertoys-medewerkers zijn baan behoudt. Maar het is natuurlijk wel jammer dat er ook werknemers zijn die hun baan verliezen. Daarom gaan we in gesprek met Intertoys.

Doorstart Intertoys mogelijk door Portugese Green Swan

Eind februari ging Intertoys failliet en werd gesproken over een kans op een doorstart. Dat is nu zeker: de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan gaat de failliete Intertoys nieuw leven inblazen. Green Swan heeft ook al speelgoedmerken in andere Europese landen, zoals Toys ‘R’ Us in Spanje en Maxi Toys in België.

CNV-bestuurder Martijn den Heijer heeft er vertrouwen in: “Het is een partij die flink aan de weg timmert in Europa, dus op zich krijg ik er wel een goed gevoel bij. Al moeten we nog wel de resultaten afwachten voor ik ze echt kan beoordelen. Ik verwacht dat ze een aantal grote veranderingen gaan doorvoeren, zoals op het gebied van beleving en assortiment. Ook online willen ze slagen gaan maken.''

In gesprek met Intertoys over arbeidsvoorwaarden

We hopen dat Green Swan Intertoys door deze moeilijke periode heen kan helpen. Paulo Andrez, CEO van Green Swan heeft belooft zich maximaal te zullen inspannen voor Intertoys. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het is ook belangrijk dat aan de werknemers van Intertoys wordt gedacht. Daarom gaat den Heijer met ze in gesprek over de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers die hun baan behouden.

Problemen beperken voor werknemers die hun baan verliezen

De doorstart van Intertoys is niet voor iedereen goed nieuws. Een boel medewerkers zullen hun baan verliezen, omdat Intertoys alleen doorgaat met de ‘gezonde’ delen van het bedrijf. Werk jij bij Intertoys en ben jij hier de dupe van? We doen er alles aan om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Wil je alvast nadenken over je loopbaan? Je kunt met al je vragen over je loopbaan terecht bij Youfit, het loopbaanbureau voor mensen in de detailhandel.