Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Veiligheid in de winkel: deel jouw verhaal

Dag vrolijke winkel verkoopsters en verkopers,

De afgelopen tijd heb ik samen met een kaderlid van CNV Vakmensen winkels bezocht in Eindhoven, Weert, Venlo, Roermond, Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en Kerkrade. Wij werden overal goed ontvangen, bedankt daarvoor.

De meest gehoorde vraag / klacht was dat veel winkel medewerkers soms alleen in de winkel staan. Meestal is dat tijdens de middagpauze (de andere collega is dan achter in de winkel aan het eten of gaat even uit de winkel om boodschappen te doen). Dit geeft een angstgevoel... "je staat er helemaal alleen voor!"

Veel werkgevers geven trainingen aan hun personeel over hoe zij om kunnen gaan met situaties zoals winkeldiefstal of agressieve klanten. Goed om te horen, maar dat is nog niet bij alle werkgevers geregeld.

Verkoopsters vertelden daarnaast dat zij, na bijvoorbeeld een overval in de winkel, goed werden opgevangen door hun werkgever. Vooral de nazorg tijdens de weken na zo'n voorval werd als positief ervaren. Een onveilige gebeurtenis gaat je namelijk niet zomaar voorbij.

Heb jij in jouw winkel iets meegemaakt op het gebied van veiligheid en wil je dat graag delen? Of heb je een vraag over veilig werken in de winkel? Laat een vraag of opmerking achter! 

René Jongen   

CNV Vakmensen