Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Geef mijn bonus maar aan ....

Op weg naar onze maandelijkse teamvergadering ben ik benieuwd naar de onderwerpen die onze regiomanager vandaag op de agenda heeft staan. Tijdens de vergadering zitten we met ons hele team, 18 collega’s, in de vergaderzaal. Jef, de regiomanager, loopt de agenda langs. Eerste agendapunt, tweede punt, derde … “En dan nu agenda punt 4”, zegt Jef onze regiomanager. “Bijzondere aandacht voor René!” Hey, dat ben ik!

Bonus van 500 euro

“Ik heb van de directie de vrijheid gekregen om iets nieuws te proberen. We hebben de jaarcijfers net geëvalueerd en ik heb gezien dat jij de beste cijfers hebt qua dossiers en onderzoeken in het afgelopen jaar”, zegt Jef. “Ja, dat klopt”, bevestig ik “want ik heb bij enkele zaken geluk gehad en daardoor goed kunnen scoren”. “Ik heb besloten om je een bonus toe te kennen van 500 euro”, zegt Jef vol overgave alsof hij het uit zijn eigen beurs betaald. Er valt een stilte in de vergaderzaal. Ik kijk mijn collega’s aan en zie hoe sommigen met hun hoofd schudden.

Ik geef mijn bonus liever weg

“Mag ik die bonus ook aan iemand anders geven Jef? Ik heb niks met bonussen.” “ Kom op René wel serieus blijven”, reageert Jef. Plotseling weet ik het: “ik geef mijn bonus aan Harrie”. Iedereen kijkt meteen naar Harrie, een bijzonder aardige collega in ons team. “Aan Harrie?”, vraagt Jef. “Ja, ik geef mijn bonus aan Harrie. Ik weet hoe hard Harrie werkt elke dag weer. Harrie heeft samen met zijn vrouw een dochter Stefanie. Stefanie is gehandicapt. Ik weet hoeveel energie Harrie en zijn vrouw elke dag kwijt zijn aan hun lieve dochter “, zeg ik enigszins twijfelend want ik weet niet goed of Harrie dit op prijs stelt. Na enkele seconden stilte, begint mijn beste collega Johan te klappen en vervolgens de hele groep. Ik zag Harrie zitten met betraande ogen en hij stak zijn duim omhoog in mijn richting.

Na de vergadering stonden diverse collega’s om mij heen bij het koffie apparaat: “Sterke wedstrijd René”, zegt iemand. “Hoe kom je op zo’n idee om de bonus aan Harrie te geven?”. Ik antwoordde: “ Afgelopen weken heb ik Harrie vaker thuis opgehaald en zag hoe hij en zijn vrouw Stefanie aan het verzorgen zijn. Bovendien houd ik niet van bonussen, want niet iedereen loopt de 100 meter in 10 seconden. En ik ben ervan overtuigd: bonussen zorgen niet voor betere prestaties op langere termijn”.

Wat is jouw mening over bonussen?

Hoe denk jij over prestatiegericht belonen? Zou de cao Woondiensten hier een paragraaf aan moeten wijden? Ik ben benieuwd naar jouw mening! Laat dan ook gerust je reactie achter.