Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Video: Eensgezinde reacties tijdens drukke actiebijeenkomsten Woondiensten; medewerkers verdienen een goede cao

 
De eerste drie actiebijeenkomsten voor een nieuwe cao Woondiensten (in Ridderkerk, Assen en Utrecht) zijn de afgelopen dagen druk bezocht. Robbim Heins (CNV Vakmensen) en Janneke Waage (FNV) vertelden de aanwezigen wáárom zij de cao-onderhandelingen hebben stop gezet. De reacties zijn eensgezind: wij verdienen een goede cao! Géén uitgeperste arbeidsvoorwaarden zoals Aedes die voorstelt. De vakbondsleden brachten aan het slot van de bijeenkomst hun stem uit ‘vóór’ of ‘tégen’ actie voeren.
In de komende weken zijn er nog vier bijeenkomsten:
- 22 januari in Wolvega
- 25 januari in Eindhoven
- 29 januari in Apeldoorn
- 30 januari in Amsterdam
 
Als je je nog niet aangemeld hebt, doe dat dan bij bestuurder Robbim Heins: r.heins@cnvvakmensen.nl. Laat je stem horen!
 
  • Gisteren naar de bijeenkomst in Amsterdam geweest. Een goede bijeenkomst met een heldere uitleg. Ondanks de tevredenheid over de opkomst was het nog maar een fractie van alle werkzame collega's in onze sector. We moeten nog veel werk verrichten om collega's te overtuigen van de nut en noodzaak tot beweging. Ik zal proberen om samen met de OR een kantinesessie te organiseren waarbij ik ene beroep ga doen op de bond om erbij aanwezig te zijn. dat zal toch meer gewicht in de schaal leggen. Alleen massale 'onrust' zal ook de directie wat gaan bezig houden en daarmee misschien Aedes verleiden tot bewegen. En....een actiedag succesvol maken.

  • Kees, de actiebijeenkomsten verliepen inderdaad zeer succesvol. Veel corporatiemedewerkers hebben hun stem op 1 van de bijeenkomsten laten horen.

    Het is nu zaak, dat ook jouw collega in beweging komt. Ga het gesprek aan en vertel, dat zonder beweging er dit keer geen cao tot stand zal komen. Als je zaken op poten gaat zetten en je hebt daarbij hulp nodig. Schroom niet en neem contact met ons op. Wij steken graag een hand bij. Succes.