Ik heb een vraag:

zorgverlof bij afspraken voor kind?

Dag,
Voor mijn dochter van 4 heb ik veel afspraken bij ziekenhuizen, het speciaal onderwijs met bijbehorende therapeuten en met een instantie voor jeugdhulpverlening.
Nu probeer ik deze afspraken in te plannen in de uren buiten mijn werk of ik neem verlofuren (vakantie) op. Is er een mogelijkheid om hier zorgverlof voor op te nemen? Zijn hier speciale regelingen en voorwaarden voor? Ik ben erg benieuwd, omdat het de komende jaren vergelijkbaar in belasting zal zijn.

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hoi Beaujolais,

  Helaas is zorgverlof in deze situatie niet mogelijk nu dat echt bedoeld is voor de zorg van een zieke. Voorwaarde is dat de zieke verzorging nodig heeft. Ook moet je gezien de concrete omstandigheden van het geval de enige zijn die de zieke zorg kan geven.

  De cao kent in artikel 8.8 de mogelijkheid om ouderschapsverlof op te nemen. Dit is onbetaald. Ouderschapsverlof is verlof dat je kunt opnemen voor de zorg voor een kind jonger dan 8 jaar. Zodat je tijdelijk meer tijd kunt besteden aan je kind(eren). Je hebt recht op ouderschapsverlof voor 26 keer het aantal uren dat je per week werkt. Wel zal de werkgever gedurende het ouderschapsverlof jouw deel van de pensioenpremie moeten betalen.

  Met vriendelijke groet,

  CNV Info
Terug