Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Inmiddels duizend corporatiemedewerkers gesproken, tijd voor actie

Op 20 maart zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao Woondiensten opgeschort. Op 21 maart stonden we voor het eerst met het gezamenlijke verhaal van de vakbonden in een kantine.

In de afgelopen weken hebben wij al 1000 corporatiemedewerkers gesproken. Dat is belangrijk. Niet alleen omdat we van jullie willen horen wat jullie van het eindbod van Aedes vinden. Maar vooral ook om uit te leggen dat de gezamenlijke vakbonden een reële loonvraag op tafel leggen.

  • Een loonvraag waaruit waardering spreekt voor de inzet en betrokkenheid voor de medewerkers.
  • Een loonvraag die over de gehele looptijd van de cao koopkrachtbehoud voor iedereen borgt.

Aedes gaat er volstrekt aan voorbij, dat de inflatie inmiddels 2,9% bedraagt.

De corporatiemedewerker heeft de afgelopen jaren veelal genoegen moeten nemen met eenmalige uitkeringen. De contractloonontwikkeling in de woondiensten is daardoor fors achtergebleven bij de rest van Nederland en bij de inflatieontwikkeling.

Vakbonden gaan daarom voor een structurele loonsverhoging.

  • Een loonsverhoging die meetelt voor de pensioenen.
  • Een loonsverhoging waar ook de uitzendkrachten en gedeeltelijk arbeidsongeschikten van meeprofiteren.

De afgelopen jaren was er binnen de Woondiensten sprake van een gematigd loonbeleid. Nu het economisch gezien meezit, mag de corporatiemedewerker daar ook een graantje van meepikken.

Tijd voor actie

Er zijn inmiddels corporaties waar medewerkers zélf actief worden. Waar ze zich realiseren dat koopkrachtbehoud voor iedereen groot goed is. En niet, zoals sommige medewerkers denken, nét zo gewoon als ‘water uit de kraan’.

Deze week bereikte ons het voorbeeld van Stadgenoot in Amsterdam. Daar heeft de ondernemingsraad het initiatief genomen de directeur bestuurder een brief te sturen. In deze brief roepen zij de bestuurder op zich tot Aedes te richten om de onderhandelingen vlot te trekken.

Wil je dit voorbeeld volgen? Download de voorbeeldbrief van Stadgenoot.

Overigens worden er ook binnen andere corporaties initiatieven genomen. Is dat ook bij jou in de corporatie het geval? Zijn jullie bezig met een petitie, brief of andere ‘actie’? Laat het ons weten!

Wij komen naar je toe!

We hebben al heel veel kantines bezocht. Zijn we bij jouw corporatie nog niet geweest en wil je tóch nog  een bijeenkomst organiseren? Stuur ons een mail om een afspraak te maken.