Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Veelgestelde vragen onderhandelingen nieuwe cao Woondiensten

Tijdens de kantinebijeenkomsten over de cao onderhandelingen, worden veel vragen gesteld. In deze blog zetten we de veelgestelde vragen met antwoord op een rij. Let op, de kantinebijeenkomsten vinden nog steeds plaats, er kunnen dus vragen bij komen.

1. Is er al een nieuwe onderhandeldatum?

Nee. Aedes heeft een eindbod gedaan. Dit betekent dat we hier niet meer over kunnen onderhandelen, het is 'slikken of stikken'. Wij willen nu van jou weten wat jij van dit eindbod vindt.

2. Wat kan ik nu zelf doen?

Ben je het niet met het eindbod eens? Praat erover in jouw corporatie. Niet alleen met je collega's, maar ook met de directeur! Wat vindt hij/zij van het eindbod? Hij/zij wordt immers door Aedes vertegenwoordigd. Je kunt ook samen met collega's een brief of petitie aan de directie of MT sturen met jullie mening, of op een bepaalde dag allemaal dezelfde kleur kleding aantrekken. Aedes denkt dat jullie zeer tevreden zal zijn met haar eindbod. Is dat niet zo? Laat dat dan met zijn allen horen!

We horen het graag als je met je collega's iets organiseert.

3. Hoe zit het nou precies met dat aanpassingsbedrag?

Het aanpassingsbedrag geldt voor de medewerkers in de functieschalen C t/m H en O. Bij een structurele loonsverhoging wordt een bedrag in mindering gebracht als het salaris uitstijgt boven de nieuwe grens in de loonschaal. Het gaat hierbij om een bedrag van ‘grofweg’ 1% van het salaris. Deze afspraak loopt tot en met uiterlijk 2025. Twee-derde van de medewerkers krijgt hier meteen, of in de komende jaren mee te maken.

Concreet betekent het eindbod van werkgevers voor deze groep dat zij van de loonsverhoging voor 2019 maar 2% overhouden en van het bod voor 2020 0,5%.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel hem hieronder!