Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Wat is er tijdens de eerste kantinebijeenkomsten besproken?

De kantinebijeenkomsten over de cao Woondiensten zijn in volle gang. Onderhandelaar Robbim Heins stuurde vandaag een nieuwsbrief over deze bijeenkomsten naar de leden van CNV Vakmensen. Een korte samenvatting:

Hoe worden de bijeenkomsten ervaren?

De meeste werknemers geven aan dat de bijeenkomsten verhelderend zijn. Aan de hand van rekenvoorbeelden wordt bijvoorbeeld duidelijk wat het verschil is tussen een incidentele en een structurele vergoeding.

Niet akkoord met eindbod

Na het verhaal van de vakbonden weten de meeste werknemers het zeker: hier moeten we niet mee akkoord gaan, het loonbod is te laag!

“We weten allemaal dat een structurele loonstijging van 4% nodig is. Dat zorgt er voor dat we er een klein beetje op vooruit gaan. De economie draait goed en onze lonen blijven nog steeds achter. De inflatie is nu al 2,8%. Als de vakbond een loonsverhoging van 3,75% eist, dan is dat voor mij echt het matje. Alle rek is er dan uit.” zegt Kevin, adviseur project- en bewonerscommunicatie bij Woonstad Rotterdam.

In de nieuwsbrief van Robbim lees je wat hierover nog meer door werknemers gezegd wordt.

Wij komen naar jou

De kantinebijeenkomsten gaan de komende week gewoon door, ook tijdens de meivakantie. Hebben we nog geen afspraak bij jou in de kantine?

Nodig ons dan nu uit!

Ook worden jouw reacties hier op Je Achterban door Robbim gelezen.