Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Eerste acties Cao Zoetwaren

Sinds deze week kun je CNV Vakmensen af en toe zien met een vlaggenactie. We staan met deze CNV-vlaggen rond de ploegenwisseling voor de poort van het bedrijf. We doen dit in goede samenwerking met de andere bonden, want alleen samen staan we sterk.

Je gaat er op achteruit

Jullie hebben vrijwel allemaal tegen het eindbod van de werkgevers gestemd. Jullie boodschappen zijn 1,9% duurder geworden. De werkgevers willen maar 1% loonsverhoging betalen. Je gaat er dus op achteruit.

Werkgevers zeggen dat het nettoloon erop vooruit is gegaan. Dat is waar, maar dat hebben de werkgevers niet gedaan, maar de overheid. Je betaalt wat minder belasting op je loonstrook. De overheid geeft je dus met de ene hand geld en met de andere hand pakt de overheid dat geld weer terug. Want de hogere prijzen in de winkel komen voor 0,6% door hogere belastingen (BTW en accijnzen). De overheid maakt je loon dus hoger, maar maakt je boodschappen ook duurder.  Zo ga je er nog steeds op achteruit met 1 % loonsverhoging.

Jongeren betalen voor ouderen

En jongeren moeten betalen voor ouderen. Jongeren gaan er in het eindbod 10-60% op achteruit. We voeren dus actie voor meer loonsverhoging voor iedereen, jong en oud.

Ultimatum

We kunnen nu niets anders meer dan actie voeren. Daarom hebben zij samen met het bondsbestuur van CNV Vakmensen besloten om een ultimatum uit te brengen. Maar dat doen we alleen als er voldoende leden bereid zijn om actie te voeren. Doe jij mee? 

Ben jij bereid actie te voeren?