Stel je vraag over werk en inkomen

Heb jij een vraag over de cao Zuivel?

Iedereen heeft er dag in dag uit mee te maken. Zuivel. Van de kaas op je brood tot de drinkyoghurt in je glas. Als zoon van de melkboer weet ik er alles van. Om 5 uur ‘s morgens werden de containers met melkproducten bij ons voor de deur afgeleverd. Vanaf 7 uur waren mijn zus, 3 broers en ik de klos. Ieder had zijn eigen klus. Als jongste had ik de mazzel het lichte werk te mogen doen. Mijn broers sjouwden met de kratten. Ik denk dat een beetje  supermarkt tegenwoordig meer meters zuivel in zijn assortiment heeft dan de hele rijdende winkelwagen van mijn vader bij elkaar.

Ontwikkeling in de zuivel, ontwikkeling van jezelf
Het aanbod zuivel producten is enorm. Dit maakt de zuivel enorm dynamisch. De zuivel moet mee in het gezondheidsbesef van de consument. Suiker is het nieuwe roken. De ontwikkeling van producten en processen gaat continue door.  Dit vraagt van medewerkers dat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en de competenties hebben om het werk te kunnen blijven doen. Daarom is het belangrijk dit goed wordt gefaciliteerd. De cao is hiervoor een belangrijk middel.


Als CNV Vakmensen zijn wij partij bij deze cao. Als lid van CNV Vakmensen heb jij inspraak bij de totstandkoming van de cao. Met ons digitale platform Je Achterban willen wij iedereen in de gelegenheid stellen om vragen te stellen en mee te denken over de cao Zuivel. Ik nodig je dan ook van harte uit. Laat weten welke veranderingen jij wil zien in jouw cao door naar de cao-tijdlijn te gaan. Stel een vraag of start een discussie. Ik heb veel zin om samen de cao te verbeteren.

Henk Jongsma

  • Hallo ik sta aan de A3FLEX een verpakkingsmachine  van 1 lieter pakken steriel ( 9 maanden houdbaar )

    Nu zitten we in loongroep 4 maar volgens mij moeten we in loongroep 5 zitten

    Kunnen jullie dat eens nakijken

    Alvast bedankt