Stel je vraag over werk en inkomen

Coronacrisis heeft ook gevolgen voor de zuivel

Dat heb jij ongetwijfeld al gemerkt. Er zijn bijvoorbeeld strengere controles bij het betreden van het bedrijfsterrein, je moet afstand houden van collega’s en de werktijden zijn aangepast.

Onderbezetting

De NZO (werkgevers in de zuivel) verwacht dat het aantal zieke werknemers de komende periode stijgt en er onderbezetting ontstaat. Om hier goed mee om te gaan, wil NZO zo snel mogelijk voorzorgsmaatregelen nemen.

58+ en 61+regelingen opschorten

De NZO heeft bij de vakbonden het verzoek aangevraagd om de 58+ en de 61+ regelingen voor bepaalde tijd op te schorten. We zien alleen niet genoeg noodzaak om vanwege de dreigende onderbezetting van de cao af te wijken. De vakbonden willen dus niet meewerken aan dit verzoek. Het CNV denkt dat de cao genoeg ruimte biedt om extra medewerkers in te zetten. Mocht dat in de komende weken anders zijn, dan wil CNV opnieuw in gesprek met de NZO.

Coronacrisis en het cao-traject

De coronacrisis heeft ook invloed op het cao-traject in de zuivel. Door de gevolgen van het virus zijn de onderhandelingen uitgesteld. Als duidelijk is wanneer wij als partijen weer samen kunnen komen, plannen we nieuwe data in. 

Wat denk jij?

Wij horen graag hoe jij denkt over de onderbezetting, en over de maatregelen die bij jou op het bedrijf worden ingezet vanwege het coronavirus. Laat je reactie achter onder deze blog!