Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Er is een principeakkoord voor de Zuivel!

Er is een nieuw principeakkoord bereikt. Een van de belangrijkste punten is de loonsverhoging. De nieuwe cao zal van 1 april 2020 tot 31 december 2020 lopen.

Toch nog een principeakkoord

De cao-onderhandelingen werden een tijdje uitgesteld door de coronacrisis. De oude cao liep op 1 april af, dus er was wel een risico dat er een tijdje geen geldige cao zou zijn. Maar het is toch gelukt door middel van digitale sessies.

Loonsverhoging

Er zijn een paar veranderingen in vergelijking met de vorige cao. De belangrijkste is de loonsverhoging. Per 1 april gaat jouw loon met 1% omhoog.

Eenmalige uitkering

Naast de loonsverhoging heb je recht op een eenmalige uitkering van €500 bruto, op basis van een fulltime contract. Werk je parttime, dan krijg je de uitkering op basis van het aantal uren dat je werkt. 

Pensioen laten uitbetalen

Heb je pensioen opgebouwd? Dan kun je het voorwaardelijke pensioenrecht (dat valt vanaf 1 januari 2021 vrij) laten uitbetalen of bij je pensioen laten zetten. 

Stemmen

Komende weken moeten de leden van CNV nog stemmen of ze voor of tegen het akkoord zijn. CNV geeft wel positief advies voor het akkoord. Wanneer de meerderheid van de CNV-leden voor heeft gestemd, wordt het akkoord definitief.

Vragen/opmerkingen

Heb je nog vragen over dit principeakkoord? Wil je er iets over kwijt? Laat dit dan weten in een reactie onder deze blog!

M2007 0267.2 Bijlage Principeakkoord verlenging cao I en HP en pensioen ....pdf
 • Ben ik de enige die dit echt een verschrikkelijke vertoning vind?  1%.....?  ......500 EURO Bruto?.   We worden voor gek gehouden.  Daarom heb ik dus ook nee gestemd.  

 • Dag Leemburg, gezien de omstandigheden vind ik het een redelijk resultaat. In eerste instantie was de NZO (werkgever in de zuivel) niet bereidt om een structurele loonsverhoging af te spreken. We hebben het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen. Daarbij kunnen werknemers er voor kiezen om hun voorwaardelijk recht uit te laten betalen. Ik realiseer mij dat niet iedereen voorwaardelijk pensioenrecht heeft opgebouwd maar voor degenen die dit hebben is het mooi dat we deze keuze voor elkaar hebben gekregen. Het lijkt mij leuk om een keer met je verder te praten. We hebben altijd behoefte aan kritische leden die mee willen denken. Bel of mail mij. h.jongsma@cnvvakmensen.nl 06-22383073

 • Het is iets,maar het houdt ook weer niet bepaald over,dan na de looptijd van deze principeovereenkomst maar flink hoger inzetten,zeg een 8-10% verhoging over 2 jaar,aangezien je toch ergens in het midden uitkomt,ook een optie om te proberen is om eindejaarsuitkering of vakantiepercentage wat op te krikken..

 • Jij bent niet de enige die het een verschikkeleke vertoing vind Leemburg. Ik snap niet dat ze hier mee akkoord en nog trots op kunt zijn ook.,

  We werken in een cruciale beroepsgroep. Maar merk er weinig van.

  Voel me dan ook echt niet gewaardeerd door de werkgever.

  Dit was echt eesn kans om een signaal af te geven,.. zowel van de NZO als Bonden..

 • H.Jongsma hoe is de 15% voor de Top dan wel realiseerbaar? Hebben ze een betere vakbond achter zich staan?  

  En als de NZO niet bereidt is om structurele loonsverhoging af te spreken wil dat nog niet zeggen dat wij dat niet eisen !

  Het lijkt er nu meer op dat we poppetjes zijn die dansen naar de wensen van de NZO. wat zijn onze eisen geweest ?

  En je verschuilen achter de Corona Crises gaat bij mij niet op. Net als B.D. zegt, wij werken gewoon door.

 • Hallo, ik ben ook zeker niet blij met deze uitkomst. We worden al bijna 9 jaar voor de gek gehouden als ik kijk naar andere bedrijven in dezelfde branch. De inflatie lijkt hoger uit te komen dan wat wij erbij krijgen.

  Kijk ik naar de landelijke stijgingen dan is het heel normaal om 3,5 % te krijgen. Snap dus echt niet waarom jullie akkoord zijn gegaan.