Stel je vraag over werk en inkomen

loonsverhoging kan veel hoger

Loonsverhoging kan makkelijk naar 6% ! Er is bijna geen gemotiveerd personeel te vinden in de zuivelindustrie....denk dat een flinke loonsverhoging dit kan voorkomen. Wie wil er werken voor een miezerigsalaris...ik wel maar de hoger opgeleiden langs de kant niet en die zijn er nu in overvloed. De winsten van de zuivelindustrie zijn hoog....worden veel en vaak hoge eisengesteld maar dan moeten ze ook beloond worden. Waarom mag een advocaat jurist of een dokter veel meer verdienen dan iemand vanuit de zuivelindustrie die eigenlijk ook met mensen levens speeld? Zie het verschil niet....bij iedere misstap gaan aan beiden kanten mensen dood.#omhetzomaarevennuchtertezeggen 

Reacties (4)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hallo leen 71. Ik ben bang dat de mooie jaren niet meer terug komen. Waar ik wel moeite mee heb, is de snelheid waarmee de pensioendatum naar boven gaat. De president zei, dat meisjes die nu 15 jaar zijn, straks 100 nar worden. De pensioen-verzekeringsmaatschappijen zeggen dat wij gemiddeld 18 jaar pensioen genieten. Mijn redenering is dus in 85 jaar (100-15) trekken we dus ((100-18)-65) 17 jaar meer pensioen. Mijn rekensommetje is dus dat er in 5 jaar één jaar pensioen bij komt, wat neer komt op 2,4 maand pensioendatum verhoging per jaar. Nu is dat ongeveer 3 maanden in ongeveer 9 maanden de lucht in. Toegeven dat dit jaar volgens mij de pensioenleeftijd stabiel blijft. Dit was dus theoretisch. Praktisch is het zo, dat de huidige 60plussers niet ineens heel gezonder worden. Er zal dus m.i. een curve moeten komen. Leen71, als de 40 jaar dienstverband terug komt, kan ik mijn overall direct inleveren. :-)
 • Former Member
  Former Member
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Dag leen71, om de sector zuivel aantrekkelijk te maken en te houden is een goede loonsverhoging zeker zinvol. Toch denk ik dat we het daar niet alleen van moeten hebben. Medewerkers moeten ook in de gelegenheid worden gesteld om gezond hun werk te doen gedurende hun hele loopbaan. Regelingen om arbeidstijden aan te passen gedurende de hele loopbaan zijn belangrijk. Ook mogelijkheden voor scholing horen hier bij. En dan met name scholing die bijdraagt aan de ontwikkeling van de loopbaan binnen of buiten de sector. Het CNV wil naast een goede loonverhoging ook onderhandelen over dit soort faciliteiten die ook een loonwaarde hebben.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Scholingsbudget hoeft niet je hebt er weinig aan. Je zit in de zuivel met een beperkt aantal werkgevers je kennis is specifiek,moet je kennis worden bijgespijkerd betaald de baas dit nu ook al. Het gaat toch in 99% van de gevallen om veranderde regelgeving. Ergens anders aan de bak komen is lastig zonder werkervaring en complete opleiding. Ook al die regelingen kunnen we wel afschaffen. Zorg voor extra vrije dagen en een goed loon dan kunnen werknemers van 20 tot 67 zelf bepalen wat ze er mee doen en hoe ze het indelen. Dan ben je veel flexibeler dan met allemaal regeltjes. Duurzaam inzetbaar begint niet op je 58e maar op je 1e werkdag. Ik zit nu meer dan 20 jaar in de zuivel en van alle afspraken en budgetten heb ik weinig profijt gehad. Doe mij maar centen en tijd dan bepaal ik mn eigen toekomst wel ipv te sparen in en te hopen op potjes die ineens weer worden opgeheven.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op just me:

   Aanvulling: In de gehele zuivel geen percentuele loonsverhoging meer maar een vast bedrag dus de hoogste baas er 100 bij dan de laagste ook. De hoogste baas er 2000 bij dan de laagste ook ! Dat is eerlijk verdelen. We doen het samen en niet alleen!
Terug